Завршетак волонтерског пројекта „Оглед за углед“

Неформална омладинска група „Млади за најмлађе“ је у оквиру пројекта „Оглед за углед“ реализовала 6 радионица за ученике истуреног одељења основне школе „Вук Караџић“ у лесковачком насељу Бобиште.

Према речима Андријане Васић, лидерке неформалне групе, овим пројектом су опремили кабинет за хемију основним лабораторијским прибором потребним за извођење основних хемијских огледа и експеримената. „Након опремања кабинета, наши волонтери и волонтерке, иначе ученици седмог и осмог разреда ове школе, су организовали радионице где су изводили занимљиве огледе и експерименте пред ученицима нижих разреда и децом која похађају предшколску установу која се налази у склопу школе, објашњава Андријана.

Захваљујући овим радионицама, старији ученици су по први пут теоријска знања из хемије примењивали у пракси и изводили лабораторијске огледе и експерименте. „Током извођења експеримената као што су Хемијски вулкан, Слонова паста, Црна мамба, Дух из боце или Камелеон, ученици седмог и осмог разреда су представљали млађим другарима хемијске елементе, лабораторијско посуђе, супстанце које се користе у лабораторији али и оне из свакодневне употребе и на тај начин им приближили хемију као науку, каже Андријана и додаје да су ученици нижих разреда показали велико интересовање за хемију.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment