Завршетак волонтерског пројекта „Оглед за углед“

Неформална омладинска група „Млади за најмлађе“ је у оквиру пројекта „Оглед за углед“ реализовала 6 радионица за ученике истуреног одељења основне школе „Вук Караџић“ у лесковачком насељу Бобиште.

Према речима Андријане Васић, лидерке неформалне групе, овим пројектом су опремили кабинет за хемију основним лабораторијским прибором потребним за извођење основних хемијских огледа и експеримената. „Након опремања кабинета, наши волонтери и волонтерке, иначе ученици седмог и осмог разреда ове школе, су организовали радионице где су изводили занимљиве огледе и експерименте пред ученицима нижих разреда и децом која похађају предшколску установу која се налази у склопу школе, објашњава Андријана.

Захваљујући овим радионицама, старији ученици су по први пут теоријска знања из хемије примењивали у пракси и изводили лабораторијске огледе и експерименте. „Током извођења експеримената као што су Хемијски вулкан, Слонова паста, Црна мамба, Дух из боце или Камелеон, ученици седмог и осмог разреда су представљали млађим другарима хемијске елементе, лабораторијско посуђе, супстанце које се користе у лабораторији али и оне из свакодневне употребе и на тај начин им приближили хемију као науку, каже Андријана и додаје да су ученици нижих разреда показали велико интересовање за хемију.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

Leave us a comment