Завршен пројекат „Рок камп за девојчице“

Од почетка 2017. године група младих девојака ентузијастично је припремала први Рок камп за девојчице у овом делу Европе који се последње седмице августа одржао у дечјем одмаралишту „Шупља стена“. Авалом су се 28. августа чуле мелодије чувених рок песама попут „I love rock’n’roll“, „T’N’T“ и „Марина“, које су одсвирале младе рокерке. За концерт су се спремале недељу дана на Рок кампу за девојчице, који је подржало Министарство омладине и спорта кроз програм „Млади су закон“, преко Ресурс центра Центра за грађанско деловање, од 21. до 27. августа у дечјем одмаралишту „Шупља стена“.

Девојчице су током кампа основале 8 бендова – „Galaxy Girls“, „Rock Squad“, „Stairs to the Rock“, „Ne“, „B.A.S.S.“, „Hypnotic Punk“, „S.P.O.M.I.“ и „TarLen“, а сваки бенд је на концерту одсвирао једну песму. Публика, међу којом су били заинтересовани суграђани и суграђанке и поносне породице учесница, одушевљено је слушала и гледала бубњарке, гитаристкиње, басисткиње и клавијатуристкиње, пратећи сваку песму аплаузом. Већина девојчица свој инструмент у понедељак је први пут узела у руке, а камп су завршиле у недељу гласно свирајући целу песму!

Пред крај концерта на бину је изашла Селена Симић, бубњарка и вођа менторског тима првог Рок кампа за девојчице у овом делу Европе, која је говорила о великом таленту и мотивацији свих 30 девојчица, које су свакодневно сатима посвећено и страствено вежбале на својим инструментима. Тамара Којић, у име организационог тима, позвала је све покровитеље и партнере, али и родитеље, медије, музичке професионалце да се активно укључе у припреме следећег издања заједно са ФЕМИКС тимом и придруже напорима да други Рок камп за девојчице у региону буде још успешнији, већи и видљивији.

На првом Рок кампу за девојчице у овом делу Европе учествовало је 30 девојчица из различитих делова земље, узраста од 10 до 14 година. Училе су да свирају основе гитаре, бубњева, бас гитаре и клавијатура, неке од њих су своје вештине усавршавале, и са 8 менторки, младих музичарки са алтернативне сцене припремале се за свој први рок концерт. Први Girls Rock кампови основани су пре неколико деценија, а данас их има широм света.

Регион је свој први Рок камп за девојчице добио ове године у организацији програма за афирмацију женског стваралаштва ФЕМИКС, а организаторке се надају да ће их ускоро бити у свим суседним земљама, јер се показало да постоји велико интересовање.

Attachments