Завршен пројекат „Различито смо исти!“

Омладински волонтерски пројекат „Различито смо исти!“ је успешно реализовала неформална група „Вокец (Волонтерски клуб Едукационог центра)“. Пројекат је за циљ имао спречавање насилничког понашања средњошколаца и смањење дискриминације у локалној заједници, утицањем на понашање и свест средњошколаца.

Велики број наших вршњака трпи насиље у виду вербалног злостављања и застрашивања, а последице су разни психолошки проблеми са којима се млади суочавају, објашњава Филип Станојевић, лидер Вокеца и додаје да  је пројектом планирано да се кроз вршњачку едукацију побољша разумевање равноправности и пружи подршка младима из осетљивих група у средњим школама, али и целокупној локалној заједници.

У склопу пројектних активности, Вокец је реализовао бројне радионице у којима је учествовало више од 450 средњошколаца, док је око 50 средњошколаца учествовало у осмишљавању, креирању и монтирању кратког филма о дискриминацији, препознавању и начинима реаговања на исту.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Ликовна изложба „Две четкице“ 25. фебруара...

Неформална омладинска група „Хајде да…“ организује 25. фебруара у 20.00 часов...

thumbnail
hover

Наставак активности на пројекту „Активирај се...

Еколошка секција ТШ „Сава Мунћан“ из Беле Цркве добила је подршку Министар...

thumbnail
hover

Волонтерска група „Сунце“ успешно завршила свој...

У оквиру волонтерског пројекта „Не губи време, реши све проблеме!“ који је р...

Leave us a comment