Завршен пројекат „Различито смо исти!“

Омладински волонтерски пројекат „Различито смо исти!“ је успешно реализовала неформална група „Вокец (Волонтерски клуб Едукационог центра)“. Пројекат је за циљ имао спречавање насилничког понашања средњошколаца и смањење дискриминације у локалној заједници, утицањем на понашање и свест средњошколаца.

Велики број наших вршњака трпи насиље у виду вербалног злостављања и застрашивања, а последице су разни психолошки проблеми са којима се млади суочавају, објашњава Филип Станојевић, лидер Вокеца и додаје да  је пројектом планирано да се кроз вршњачку едукацију побољша разумевање равноправности и пружи подршка младима из осетљивих група у средњим школама, али и целокупној локалној заједници.

У склопу пројектних активности, Вокец је реализовао бројне радионице у којима је учествовало више од 450 средњошколаца, док је око 50 средњошколаца учествовало у осмишљавању, креирању и монтирању кратког филма о дискриминацији, препознавању и начинима реаговања на исту.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment