Завршен пројекат „Различито смо исти!“

Омладински волонтерски пројекат „Различито смо исти!“ је успешно реализовала неформална група „Вокец (Волонтерски клуб Едукационог центра)“. Пројекат је за циљ имао спречавање насилничког понашања средњошколаца и смањење дискриминације у локалној заједници, утицањем на понашање и свест средњошколаца.

Велики број наших вршњака трпи насиље у виду вербалног злостављања и застрашивања, а последице су разни психолошки проблеми са којима се млади суочавају, објашњава Филип Станојевић, лидер Вокеца и додаје да  је пројектом планирано да се кроз вршњачку едукацију побољша разумевање равноправности и пружи подршка младима из осетљивих група у средњим школама, али и целокупној локалној заједници.

У склопу пројектних активности, Вокец је реализовао бројне радионице у којима је учествовало више од 450 средњошколаца, док је око 50 средњошколаца учествовало у осмишљавању, креирању и монтирању кратког филма о дискриминацији, препознавању и начинима реаговања на исту.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

Leave us a comment