Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака 22“

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од стране Министарства омладине и спорта, програма „Млади су закон“, преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање.

Крајем фебруара реализована је искуствена едукација у оквиру програма „Превенција трговине људима“, а дан касније одржана је трибина на тему „Превенција трговине људима“, као завршна активност на пројекту. Искуствена едукација укључила је 45 полазника и 15 реализатора. У оквиру ове методе симулирана је радна експлоатација, принудно просјачење и сексуална експлоатација.

Пројекат „Квака 22“ укључио је и одржавање обуке за нове едукаторе у оквиру програма „Превенција трговине људима“. Реализатори обуке су били едукатори и тренери из Црвеног крста из Ковина, Вршца и Аранђеловца.Обука је реализована по стандардизованој агенди Црвеног крста Србије, кроз коју су полазници семинара имали прилику да се ближе упознају са појмом „трговине људима“. Након завршетка обуке, едуковани вршњачки едукатори су реализовали вршњачку едукацију за ученике основних и средњих школа на тему „Превенција трговине људима“.

 

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment