Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај свој град“

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно проводе своје слободно време, упознају свој град и друже се са вршњацима. Недостају им садржаји из области културе и образовања. Водећи се овом чињеницом, чланови Ученичког парламента Угоститељско-туристичке школе су осмислили и спровели пројекат под називом „Упознај свој град“. Овим пројектом је тим ученика образовног профила туристички и кулинарски техничар, у сарадњи са наставницима стручних предмета и школским психологом, припремио и реализовао осам туристичких вођења са послужењем и освежењем за учеснике пројекта.

У оквиру пројекта постојале су три пешачке туре „Улицама старог Београда“, „Београдски микс“ и „Дечија тура“, које су осмишљене тако да задовоље културне и образовне потребе свих узраста деце. Свака тура је садржала обилазак знаменитости, културних споменика и историјског наслеђа, најпознатијих улица, тргова и верских објеката Београда, музеја – музеј Николе Тесле, музеј Народног позоришта, музеј Народне банке Србије, док је „Дечија тура“ укључила и посету Зоолошком врту.


Пројекат је осмишљен са циљем да се подстакну хуманост и емпатија код вршњака, као и да се обезбеде услови за праксу и усавршавање ученика образовног профила туристички техничар. Учесници наведених тура су били ученици Угоститељско-туристичке школе, ОШ „Бранко Пешић“ из Земуна и деца корисници Свратишта за децу и младе.

Пројекат је реализован уз подршку Министарства омладине и спорта, кроз програм „Млади су закон“, и преко ресурс центра Центар за грађанско деловање.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

Leave us a comment