Успон младих на Фрушку гору у оквиру пројекта „Срцем до врха“

У оквиру пројекта „Срцем до врха“ у сарадњи са планинарски друштвом „Гучево“ из Лознице организовано је планинарење на врх Фрушке горе са волонтерима и учесницима планинарског друштва. Пројекат је финансијски подржан од стране Министарства омладине и спорта преко ресурс центра УГ“Светионик“. На планинарењу је учествовало 40 младих са учесницима планинарског друштва и упркос лошијим временским условима, све је прошло у одличној атмосфери. Циљ пројекта је повећање интересовања младих за природу као и активности за психо-физичку релаксацију као што су јога и слични спортови.

Ментално здравње, као и здравље уопште, захтева бригу и негу и подразумева одређена знања и вештине које могу бити врло корисне у суочавању са свакодневним потешкоћама. Млади се суочавају са доста стреса који доводи до повишеног анксиозног стања, туге, незаинтересованости, осећања мањка енергије и мотивације.

Поред активности, циљ нам је да унапредимо сарадњу са ПД „Гучево“ и да што више младих укључујемо у активности планинарског друштва. Млади би кроз планинарење имали прилику да упознају најлепше природне ресурсе Србије и да на тај начин упознају своју земљу што боље.