У току реализација пројекта „Млади уз младе – вршњачка персонална асистенција младима са хендикепом у високом образовању“

Министарство омладине и спорта је кроз програм „Млади су закон“, а преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање, подржало реализацију пројекта „Млади уз младе – вршњачка персонална асистенција младима са хендикепом у високом образовању“, који спроводи Удружење студената са хендикепом.

Пројекат је посвећен укључивању младих са хендикепом у студентски и омладински живот. Пројекат треба да оснажи студенте, са циљем да ефикасно допринесе укључивању младих са хендикепом у све активности студентског живота, а кроз обуку за организовање сервиса вршњачке подршке за младе са хендикепом, односно развој инклузивних пракси на факултетима и студентским домовима. Реализација пројекта треба да омогући информисаност о положају младих са хендикепом, а студенте са хендикепом да упозна о подршци која ће бити обезбеђена у вршњачкој заједници.

Удружење студената са хендикепом до сада је реализовало неколико активности које су усмерене на едукацију о вршњачкој подршци и персоналној асистенцији. Реализована је едукација волонтера и волонтерки који су били задужени за директно анкетирање и реализацију активности на инфо штандовима. До сада је одржано пет инфо штандова у студентским домовима „Вера Благојевић“, „Мика Митровић“, „4. април“, „Карабурма“ и „Краљ Александар“. Током реализације анкетирано је 128 студената и студенткиња.

Поред анкета, биле су омогућене и пријаве за сервис вршњачке асистенције. Са студентима и студенткињама који су се пријавили за услугу сервиса биће одржана радионица у октобру, а пројектом је предвиђено да се у истом периоду одржи још неколико инфо штандова на факултетима.

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment