У току реализација пројекта „Књигоскоп – библиотека одабраних омладинских књига“

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске промоције каталога вршњачких читалачких препорука, под називом „Књигоскоп – Библиотека одабраних омладинских књига“. Овај каталог обухвата 24 савремена романа за младе (young adult жанр), објављена код нас у претходне четири године, које су одабрали, препоручили и о њима написали кратке приказе сами чланови и чланице Мреже Б.О.О.К.

Прва промоција одржана је 8. марта 2019. у Америчком кутку у Дому омладине Београда, као део осмомартовске радионице у којој је представљен роман „Дрчна“ америчке ауторе Џенифер Мату, који је такође приказан у овом каталогу. Друга промоција одржана је 12. марта у Дечјој библиотеци Змај, чиме је означен почетак кампање Мреже Б.О.О.К. за популаризацију библиотеке Змај међу београдским средњошколцима.

Каталог „Књигоскоп – Библиотека одабраних омладинских књига“ објављен је и штампан уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, кроз пројекат „Млади су закон“, чији је ресурс центар за Град Београд и Јужнобанатски регион Центар за грађанско деловање.

У оквиру овог пројекта, до краја марта млади чланови и чланице Мреже Б.О.О.К. одржаће још две промоције у Београду, као и промоције у Панчеву и Обреновцу, а затим током пролећа следи серија промотивних догађаја у београдским основним и средњим школама и библиотекама.

Мрежа Б.О.О.К. је читалачки клуб који окупља ученике београдских средњих и завршних разреда основних школа, а основан је крајем 2014. године. Чланови клуба се окупљају једном недељно у просторијама Дечје библиотеке Змај у Београду, како би дискутовали о омиљеним књигама, размењивали препоруке за читање и организовали акције промоције читања међу својим вршњацима у Београду и другим градовима. Рад клуба су досад подржали Министарство културе и информисања, Градска канцеларија за младе у Београду, као и представници приватног сектора.

Каталог „Књигоскоп – Библиотека одабраних омладинских књига“ можете преузети овде.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

thumbnail
hover

Волонтерски пројекат „Играј за живот“ у...

Млади који похађају Средњу школу у Лапову, окупљени у неформалну групу Иници...

Leave us a comment