У току реализација пројекта „Књигоскоп – библиотека одабраних омладинских књига“

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске промоције каталога вршњачких читалачких препорука, под називом „Књигоскоп – Библиотека одабраних омладинских књига“. Овај каталог обухвата 24 савремена романа за младе (young adult жанр), објављена код нас у претходне четири године, које су одабрали, препоручили и о њима написали кратке приказе сами чланови и чланице Мреже Б.О.О.К.

Прва промоција одржана је 8. марта 2019. у Америчком кутку у Дому омладине Београда, као део осмомартовске радионице у којој је представљен роман „Дрчна“ америчке ауторе Џенифер Мату, који је такође приказан у овом каталогу. Друга промоција одржана је 12. марта у Дечјој библиотеци Змај, чиме је означен почетак кампање Мреже Б.О.О.К. за популаризацију библиотеке Змај међу београдским средњошколцима.

Каталог „Књигоскоп – Библиотека одабраних омладинских књига“ објављен је и штампан уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, кроз пројекат „Млади су закон“, чији је ресурс центар за Град Београд и Јужнобанатски регион Центар за грађанско деловање.

У оквиру овог пројекта, до краја марта млади чланови и чланице Мреже Б.О.О.К. одржаће још две промоције у Београду, као и промоције у Панчеву и Обреновцу, а затим током пролећа следи серија промотивних догађаја у београдским основним и средњим школама и библиотекама.

Мрежа Б.О.О.К. је читалачки клуб који окупља ученике београдских средњих и завршних разреда основних школа, а основан је крајем 2014. године. Чланови клуба се окупљају једном недељно у просторијама Дечје библиотеке Змај у Београду, како би дискутовали о омиљеним књигама, размењивали препоруке за читање и организовали акције промоције читања међу својим вршњацима у Београду и другим градовима. Рад клуба су досад подржали Министарство културе и информисања, Градска канцеларија за младе у Београду, као и представници приватног сектора.

Каталог „Књигоскоп – Библиотека одабраних омладинских књига“ можете преузети овде.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

Leave us a comment