У току реализација пројекта „За чистији студентски дом“

Група младих „ЕКОДОМ“, коју чине студенти Београдског универзитета, је у претходним недељама започела реализацију пројекта „За чистији студентски дом“, подржаног од стране Министарства омладине и спорта, кроз програм „Млади су закон“, преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање.

Циљ пројекта је сређивање дворишта испред Студентског дома „4. април“ на Вождовцу. Осим тога, студенти ће имати и едукативне активности намењене станарима дома на тему заштите животне средине.

Реализација пројекта је започета лепљењем плаката у циљу промоције пројекта. Захваљујући управи, мајсторима и студентима дома завршена је прва фаза пројекта, која је обухватала постављање пет нових канти и пепељаре. Старе канте су уклоњене, јер су биле непрактичне и њихов број је био недовољан, што је узроковало да се смеће и опушци од цигарета нађу свуда по дворишту дома. Трудом и залагањем студената смеће ће се наћи тамо где му је и место, а не свуда око нас. Заједничка акција је била успешна, а о томе сведоче позитивни коментари студената дома.

Група младих „ЕКОДОМ“ позива све заинтересоване грађане да им се придруже 3. октобра, у акцији сађења живе ограде, као и 5. октобра на завршној акцији која обухвата предавање и радионицу у просторијама Студентског дома „4. април“.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

У ТУЂИМ ЦИПЕЛАМА

Одржана је последња радионица у области Здрави и безбедни стилови живота. „...

thumbnail
hover

ПУТ ПЛАНИНЕ – ПУТ ДО ЗДРАВЉА

Након постављања самостално израђених планинских смероказа и инфо табли на ...

thumbnail
hover

БраВо

Омладински волонтерски пројекат „Браћевачке воде“ који се бавио мапирањем...

Leave us a comment