У току реализација пројекта „За чистији студентски дом“

Група младих „ЕКОДОМ“, коју чине студенти Београдског универзитета, је у претходним недељама започела реализацију пројекта „За чистији студентски дом“, подржаног од стране Министарства омладине и спорта, кроз програм „Млади су закон“, преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање.

Циљ пројекта је сређивање дворишта испред Студентског дома „4. април“ на Вождовцу. Осим тога, студенти ће имати и едукативне активности намењене станарима дома на тему заштите животне средине.

Реализација пројекта је започета лепљењем плаката у циљу промоције пројекта. Захваљујући управи, мајсторима и студентима дома завршена је прва фаза пројекта, која је обухватала постављање пет нових канти и пепељаре. Старе канте су уклоњене, јер су биле непрактичне и њихов број је био недовољан, што је узроковало да се смеће и опушци од цигарета нађу свуда по дворишту дома. Трудом и залагањем студената смеће ће се наћи тамо где му је и место, а не свуда око нас. Заједничка акција је била успешна, а о томе сведоче позитивни коментари студената дома.

Група младих „ЕКОДОМ“ позива све заинтересоване грађане да им се придруже 3. октобра, у акцији сађења живе ограде, као и 5. октобра на завршној акцији која обухвата предавање и радионицу у просторијама Студентског дома „4. април“.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

thumbnail
hover

Волонтерски пројекат „Играј за живот“ у...

Млади који похађају Средњу школу у Лапову, окупљени у неформалну групу Иници...

Leave us a comment