У току пројекат „Френдовање – нови изазови“

Неформална група „Пријатељи“ и корисници Геронтолошког центра Панчево наставиће дружење у оквиру пројекта „Френдовање – нови изазови“ који је подржан у оквиру програма „Млади су закон“ Министарства омладине и спорта, преко Ресурс центра Центaр за грађанско деловање.

У оквиру пројекта млади волонтери са интелектуалним тешкоћама, чланови групе „Пријатељи“, реализоваће радионице на којима ће заједно са корисницима Геронтолошког центра израђивати разне предмете, припремати зимницу и дружити се у локалној заједници. У сарадњи са ТОП Панчево организоваће се и вожња катамараном за учеснике на пројекту.

Дружења су почела крајем августа и наставиће се до краја октобра, када је и планирана изложба радова који су настали током овог пројекта. Учесници на пројекту ће припремљену зимницу донирати деци Дома за децу и омладину без родитељског старања „Споменак“.

Пројекат „Френдовање – нови изазови“ има за циљ развијање међугенерацијске сарадње, волонтеризма и активизма младих са интелектуалним тешкоћама и развијање осећаја припадности и прихваћености.

Attachments