Супернова успешно реализовала волонтерски пројекат у Лесковцу

Волонтери  и волонтерке неформалне омладинске групе „Супернова“ су током новембра и децембра месеца реализовали омладински волонтерски пројекат „A Piece for Peace“ у Лесковцу. Волонтери и волонтерке су организовали и успешно реализовали радионице у школама енглеског језика у Лесковцу, где су децу узраста 7-10 година кроз игрице, разговор, цртање и сличне технике упознавали са појмовима толеранције, дискриминације, стереотипа и предрасуда.

На идеју за овакав пројекат дошли смо баш због стања у локалној заједници, тј. због неминовне чињенице да живимо у средини у којој деца немају довољно ширине за развој позитивног мишљења. Изложена стереотипима и предрасудама које им наше друштво нуди све више из дана у дан, деца од малена под притиском јавности граде мишљења која се не заснивају увек на толеранцији, равноправности и једнакости, објашњава  Ања Злопорубовић, лидерка волонтерске групе. Она сматра да су разговором и радионицама о овим темама подстакли децу да прошире своје видике и другачије размишљају о свакодневним ситуацијама.

Након радионица, волонтери и волонтерке су у Лесковачком културном центру организовали изложбу фотографија са радионица у намери да се родитељима и суграђанима покаже колико је важно да се деца од малих ногу уче горе поменутим појмовима и колико ће мишљење које развију у том периоду бити од значаја за будућност читаве заједнице.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment