Супернова успешно реализовала волонтерски пројекат у Лесковцу

Волонтери  и волонтерке неформалне омладинске групе „Супернова“ су током новембра и децембра месеца реализовали омладински волонтерски пројекат „A Piece for Peace“ у Лесковцу. Волонтери и волонтерке су организовали и успешно реализовали радионице у школама енглеског језика у Лесковцу, где су децу узраста 7-10 година кроз игрице, разговор, цртање и сличне технике упознавали са појмовима толеранције, дискриминације, стереотипа и предрасуда.

На идеју за овакав пројекат дошли смо баш због стања у локалној заједници, тј. због неминовне чињенице да живимо у средини у којој деца немају довољно ширине за развој позитивног мишљења. Изложена стереотипима и предрасудама које им наше друштво нуди све више из дана у дан, деца од малена под притиском јавности граде мишљења која се не заснивају увек на толеранцији, равноправности и једнакости, објашњава  Ања Злопорубовић, лидерка волонтерске групе. Она сматра да су разговором и радионицама о овим темама подстакли децу да прошире своје видике и другачије размишљају о свакодневним ситуацијама.

Након радионица, волонтери и волонтерке су у Лесковачком културном центру организовали изложбу фотографија са радионица у намери да се родитељима и суграђанима покаже колико је важно да се деца од малих ногу уче горе поменутим појмовима и колико ће мишљење које развију у том периоду бити од значаја за будућност читаве заједнице.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Ликовна изложба „Две четкице“ 25. фебруара...

Неформална омладинска група „Хајде да…“ организује 25. фебруара у 20.00 часов...

thumbnail
hover

Наставак активности на пројекту „Активирај се...

Еколошка секција ТШ „Сава Мунћан“ из Беле Цркве добила је подршку Министар...

thumbnail
hover

Завршен пројекат „Различито смо исти!“

Омладински волонтерски пројекат „Различито смо исти!“ је успешно реализов...

Leave us a comment