Супернова успешно реализовала волонтерски пројекат у Лесковцу

Волонтери  и волонтерке неформалне омладинске групе „Супернова“ су током новембра и децембра месеца реализовали омладински волонтерски пројекат „A Piece for Peace“ у Лесковцу. Волонтери и волонтерке су организовали и успешно реализовали радионице у школама енглеског језика у Лесковцу, где су децу узраста 7-10 година кроз игрице, разговор, цртање и сличне технике упознавали са појмовима толеранције, дискриминације, стереотипа и предрасуда.

На идеју за овакав пројекат дошли смо баш због стања у локалној заједници, тј. због неминовне чињенице да живимо у средини у којој деца немају довољно ширине за развој позитивног мишљења. Изложена стереотипима и предрасудама које им наше друштво нуди све више из дана у дан, деца од малена под притиском јавности граде мишљења која се не заснивају увек на толеранцији, равноправности и једнакости, објашњава  Ања Злопорубовић, лидерка волонтерске групе. Она сматра да су разговором и радионицама о овим темама подстакли децу да прошире своје видике и другачије размишљају о свакодневним ситуацијама.

Након радионица, волонтери и волонтерке су у Лесковачком културном центру организовали изложбу фотографија са радионица у намери да се родитељима и суграђанима покаже колико је важно да се деца од малих ногу уче горе поменутим појмовима и колико ће мишљење које развију у том периоду бити од значаја за будућност читаве заједнице.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

Leave us a comment