Под слоганом Међународног дана волонтера, 5. децембра 2019, а чијим ћемо се поводом окупити ове зиме на националној прослави:

“Волонтирај за инклузивну будућност”

отварамо позив за волонтере у оквиру “Шта нам тешко” конкурса за омладинске волонтерске акције 

_________________________________________________________________________

Како:пријавите се онлајн

У ком периоду: септембар – децембар 2019.

УКРАТКО: Овај конкурс је намењен онима који желе да дају малу гурку и подршку младима који нису до сада били активни, да се активирају и ураде нешто забавно, едукативно и корисно за своје место и своју заједницу.

Шта раде #Шта нам тешко“ волонтери?

Први велики корак је да успете да заинтересујете групу од минимум троје младих од 15 до 30 година из вашег окружења да се пријаве на конкурс (рок је 25.09).  То је баш велика ствар. Наш циљ је да се на конкурс пријави што више оних младих који нису раније били активни нигде, ни на каквим активностима.

Други корак је да их охрабрите да осмисле шта би радили и да попуне пријаву. Е, то је баш баш велика ствар! Промена је кренула да се дешава!

Трећи корак је да Комисија селектује њихову пријаву за финансирање (30. септембар). У том случају, група добија још једног ментора или менторку, који ће им помоћи у даљим корацима. То не значи да сте ви мање битни! Само да имате додатно појачање!

Четврти корак је да их подржите онако како природно то буде дошло: у решавању проблема, саветовању, можете их посетити, или на било који други начин у складу са вашим интересовањем и могућностима.

Пети корак је да их посаветујете шта све могу да раде осим #ШНТ конкурса (на другим програмима Младих истраживача Србије, Покрета горана Војводине, ЦеГраД-а или Народног парламента, или да на други начин буду активни).

Кад и колико често?

Од 5. септембра до 31. децембра 2019. године (или раније, до краја реализације #ШНТ акција).

Онолико често колико можете. Најпре је битно да охрабрите неког из вашег окружења да се пријави, а ако у томе успете, да их пратите током реализације.

Како да се пријавите и кад?

Онлајн пријава је ОВДЕ

5. септембра вам шаљемо савете како све можете да помогнете групи.

Наша подршка вама

У зависности где живите, повезаћемо вас са менторима који ће бити задужени за ваш округ. Можете се договарати, на пример, да заједно организујете промоције конкурса по школама, факултетима, канцеларијама за младе и на другим местима у заједници.

У могућности смо да вам платимо путне трошкове, уколико желите да промовишете конкурс у окружењу или, касније, посетите групу коју подржавате.

Такође, уколико ваша група буде селектована, добићете од нас #ШтаНамТешко мајицу, као и директан позив на прославу Међународног дана волонтера у Београду, 5. децембра, са плаћеним путним трошковима, а и приоритет и директан позив за учешће на свим нашим програмима и програмима наших партнера, Покрета Горана Војводине, Народног парламента и ЦеГраД-а али и о другим пр . По завршетку ангажовања, од нас ћете добити и потврду о волонтирању, уколико то будете желели.

Ко су #ШтаНамТешко волонтери?

  • Раније или тренутно активни у једној од огранизација: Млади истраживачи Србије, Покрет горана Војводине, ЦеГраД-а или Народног парламента или било које друге организације; млади који су претходних година спроводили акције у оквиру програма; можете бити и у сродству са неким ко је био наш члан, па сте под утиском његове/њене личне трансформације ☺
  • Без ограничења у годинама.
  • Небитно је да ли сте студенти, запослени, незапослени, баке, деке, тетке или стричеви, професори, или пензионери; битно је само да сте заинтересовани и да имате времена и жеље да се овим бавите у наредном периоду

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник