Видимо се на Радију – Буди део Сунца!

Локација: Нови Сад
Округ: Јужно-Бачки
Вредност пројекта: 41.600,00
Референтни број: ПГВ20-Р07
Организација / НФГ: Sun radio
Одговорна особа: Јелена Марић

Неформална група младих „Sun radio“ креираће у периоду од 15. октобра до 1. децембра низ радијских музичко-говорних емисија на волонтерском радију који су основали 2019. године, са седиштем у Новом Саду.

„Основна идеја за покретање нашег пројекта јесте да створимо независтан и отворен медиј који би се бавио садржајима за које нема места у комерцијалним медијма и који би тако играо улогу својеврсног алтернативног јавног сервиса. Међу омладином препознајемо изражену потребу за културом, тј. за садржајима који су умног и образовног карактера. У том контексту у периоду трајања пројекта #ШтаНамТешко реализоваћемо три радијске форме које се баве темама из три за нас примарне области деловања: Музика – Култура – Образовање.

Врата нашег Радија биће широм отворена за све младе који желе да нам се прикључе. Први корак ће бити потенцирање интеракције током свих програма уживо, као и на друштвеним мрежама, а наредни корак је директно прикључивање појединаца из публикума међу чланове редакције и креаторе садржаја.

Значајна особеност нашег пројекта је децетрализована структура, па тако сараднике и саборце имамо још у Београду, Бачкој Паланци, Нишу, Зајечару, Краљеву, Ћуприји, Подгорици, а од јесени извесно и у Загребу и Сплиту, а надамо се и у другим градовима у окружењу. Природа онлајн медија нам омогућава да без сметњи сарађујемо без граница, и да на тај начин повежемо и умрежимо младе креативне људе из целе земље и региона. Делујемо локално, као новинари, уметници и активисти и размењујемо искуства, знања и стварамо синергију међу људима из различитивих локалних зајеницама посредством нашег заједничког пројекта.“

Још неки од пројеката...

Изборник