Уживај сигурно! Твоје тело – твоја одговорност.

Локација: Врање
Округ: Пчињски
Вредност пројекта: 38.830 РСД
Референтни број: ТИМ20-Р24
Организација / НФГ: Неформална група "Јувенис"
Одговорна особа: Александар Анђелковић

Јувенис тим акцијом под називом „Уживај сигурно! Твоје тело – твоја одговорност.“ има за циљ да едукује средњошколце о безбедном сексуалном односу, правилној употреби контрацептивних средстава, превенцији полно преносивих болести, абортусима и скрининг тестовима (који се раде у Републици Србији) у нашој локалној заједници.

Акцију смо спровели у склопу просторија Канцеларије за младе Врање, 27.11.2020. године.

Сматрамо да велики број тинејџера има дистанциран однос са родитељима и да се о овој теми не говори довољно. Управо зато, задатак наше неформалне групе се односи на упознавање младих људи са оним што их временом очекује, тако да сексуалном односу приступе на прави начин, без грешака које могу „скупо“ да их коштају. „Знање је моћ! Што више млади људи знају, то више контроле имају над својим животом, одн. што мање знају, то више контроле имају други људи, који ту околност могу да злоупотребе.“

Акцију је организовао Јувенис тим, кога чине петоро студената: Милена Младеновић, Андреј Бабановски, Александар Томић, Вељко Манић и Александар Анђелковић.

Циљ нам је био да едукујемо младе о свим споменутим темама у вези сексуалног и репродуктивног здравља, што директно утиче на смањивање броја нежељених трудноћа, абортуса и заражених од полно преносивих болести, али и повећава знање које утиче на бољи квалитет живота. Кроз предавања и разговор са младима, помажемо им да усвоје тачне и правовремене информације о сексуалном и репродуктивном здрављу и на тај начин предупреде последице штетне по њихово здравље.

Још неки од пројеката...

Изборник