Улична уметност на длану

Локација: Чачак
Округ: Моравички
Вредност пројекта: 40.160,00
Референтни број: ЕМП20-Р13
Организација / НФГ: Ерудита
Одговорна особа: Јована Јевремовић

Желимо да спроведемо троделну радионицу која ће за циљ имати да упозна младе са историјом графита и мурала, обучи их како да их насликају и артикулишу своје креативне идеје у правом смеру.
Радионица би била одржана у периоду од 1. до 15-ог октобра, у Омладинском клубу у Чачку, а предавачи су људи који већ имају искуства са израдом мурала и који су признати уметници на међународном нивоу. Двадесет учесника из чачанских средњих школа би добило прилику да први дан радионице слуша о историјској позадини уличне уметности, док би други дан и сами могли да се на гипсаним плочама опробају у овој вештини. Трећи део подразумева да заједно са искусним уметницима осмисле три графита, која промовишу омладински активизам, међуљудску солидарност или толеранцију, као и теме попут људских права, која ће након тога осликати на различитим локацијама у граду.
Овим пројектом желимо да подстакнемо младе да квалитетније проводе своје слободно време, баве се креативним активностима и истовремено размишлају о битним темама које нас свакодневно окружују и како да на креативан начин пошаљу јаку поруку својим суграђанима.

Још неки од пројеката...

Изборник