„Улепшајмо Деканске баште“

Локација: Сремска Митровица
Округ: Сремски
Вредност пројекта: 41 400 РСД
Референтни број: ПГВ20-Р01
Организација / НФГ: Удружење Дечји свет
Одговорна особа: Антоније Бировљев

Неформална група „Удружење Дечји свет“ спровешће акцију под именом „Улепшајмо Деканске баште“ у истоименом насељу у Сремској Митровици у Сремском округу где деца и млади немају уређен јавни простор за провођење слободног времена и дружење.

Пројекат „Уредимо Деканске баште“ има велики утицај на локално становништво. Кроз поправку реквизита за игру, омогућићемо да се љуљашке и клупе користе а осликавањем креативног полигона омогућићемо да боравак деце у насељу буде лепши и испуњенији кроз игру. На овај начин ћемо мотивисати децу да уче кроз игру како да чувамо нашу околину. Највећу корист од наше акције имаће деца, родитељи, становници насеља Деканске баште и локална самоуправа.

Проблем оштћених реквизита за децу и уништене клупе, спречавају мештане да често посећују овај простор у насељу. Узрок проблема је небрига и непоштовање друштвене својине од стране појединаца. Нашим активностима мотивисаћемо и друге да својим радом и залагањем учине да простор у којем живе буде лепши.

План активности:

1. Промоција активности, 10-18.09.
2. Поправка и фарбање љуљашки, клацкалица и клупа, 21-30.09.
3. Осликавање на бетону Kреативног полигона за игру на тему „Заштитимо животну
средину“кроз писање информативних порука о потреби очувања животне средине, 01.10 – 31.10.
Све активности ће бити спроведене на насељу Деканске баште у Сремској Митровици.

Акција ће бити организована и као комшијска иницијатива-кроз укључивање родитеља који посећују насеље, укључивање представника Месне заједнице „Центар“, укључивање Општине Сремска Митровица, Градско зеленило и ЈKП Kомуналије, Друштвено одговорне компаније. У акцију ће бити укључено минимум 30 људи који ће директно учествовати у активностима.

За више информацијапратите нас на https://www.facebook.com/udruzenjedecjisvet/

Још неки од пројеката...

Изборник