„Улепшајмо Деканске баште“

Локација: Сремска Митровица
Округ: Сремски
Вредност пројекта: 41 400 РСД
Референтни број: ПГВ20-Р01
Организација / НФГ: Удружење Дечји свет
Одговорна особа: Антоније Бировљев

’’Udruženje Dečji svet“, 24.09.2020. je realizovalo projekat „Ulepšajmo Dekanske bašte“, u istoimenom naselju Dekanac u Sremskoj Mitrovici. Kroz popravku rekvizita za igru, omogućili smo da se ljuljaške i klupe koriste a oslikavanjem kreativnog poligona omogućićili smo da boravak dece u naselju bude lepši i ispunjeniji kroz igru. Na ovaj način motivisaćemo decu da uče kroz igru kako da čuvamo našu okolinu. Najveću korist od naše akcije imaju deca, roditelji, stanovnici naselja Dekanske bašte i lokalna samouprava.

Našim aktivnostima motivisaćemo i druge da svojim radom i zalaganjem učine da prostor u kojem žive bude lepši.

Šta smo uradili:

  1. Popravka i farbanje ljuljaški, klackalica i klupa (ofarbano i popravljeno 15 klupa i sve klackalice i ljuljaške)
  2. Oslikavanje na betonu Kreativnog poligona za igru 

Akcija je organizovana kao komšijska inicijativa-kroz uključivanje roditelja koji posećuju naselje, uključivanje mladih volontera i uključivanje predstavnika Mesne zajednice „Centar“. U akciji je učestvovalo 20 vrednih mladih ljudi koji su pomogli da se poprave klupe, ofarbaju i da se oslika poligon. Za realizaciju projekta uključila se Mesna zajednica „Centar“ i pomogla u nabavci drveta za popravku klupa. 

Crtali smo, farbali i igrali se. U carstvu dečje igre je sve moguće. Zato fino molimo odrasle da ponekad budu deca. Akcija „Ulepšajmo Dekanske bašte“ je namenjena za svu decu iz naselja Dekanac i šire. Zato… „Dođite da se igramo“.

Још неки од пројеката...

Изборник