Радионице звука

Локација: Лесковац
Округ: Јабланички
Вредност пројекта: 42,000.00 RSD
Референтни број: ТИМ21-Р27
Организација / НФГ: Неформална група „Нота за свакога“
Одговорна особа: Матија Илић

Неформална група „Нота за свакога“ чија се акција зове Радионице звука биће спроведена у просторијама Удружења родитеља и наставника „Партнерски за образовање“Лесковац.

Циљ нам је да кроз радионице звука деци којој је потребна додатна подршка пружимо прилику  да певају и свирају музику различитог садржаја и расположења, уз могућност да покретом изразе осећања у вези слушања музике. Приметили смо да деца са потешкоћама добро реагују на музику, и да на тај начин изражавају своје емоције, будући да им музика прија, и да кроз музику могу да изразе и своју креативност, осмислили смо музичке радионице.

У периоду од 15 дана, реализоваћемо 20 радионица уз менторску помоћ, психолога, педагога и још 3 музичка педагога волонтера из Удружења родитеља и наставника „Партнерски за образовање“. Деца, њих 16 (шеснаесторо) којој је потребна додатна подршка,узраста од 7 до 15 година, заједно  са нама, њиховим личним пратиоцима, али и њиховом браћом и сестрама из редовне популације похађаће осмишљене и прилагођене радионице за свако дете у ритму, преподне или поподне, у дневном трајању од 3 сата. На основу процене направили смо групе деце како би радионице биле што конструктивније. Музички педагози ће радити са децом у континуитету, по унапред написаном плану и програму, поштујући дететове предиспозиције према музици.

Још неки од пројеката...

Изборник