„Поново ради биоскоп“

Локација: Апатин
Округ: Западно-Бачки
Вредност пројекта: 39 300 РСД
Референтни број: ПГВ20-Р04
Организација / НФГ: Волонтери ЦЕКОС-а
Одговорна особа: Вукана Мацура

Неформална група „Волонтери ЦЕКОС-а“ чија се акција зове „Поново ради биоскоп“ биће спроведена Сонти, где ће група уредити биоскоп месне заједнице.

До идеје за поновно успостављање рада бископа смо дошли уз разговор са члановима наше организације, потом са нашим волонтерима и људима из заједнице, тако да овај пројекат представља жељу за променом од стране омладине из нашег места. Наиме, како живимо у малој средини тако су нам опције за дружење и рекреацију ограничене што није толико честа ситуација у већим градовима. Оваква ситуација настаје због великог одлива младог становништва из средине. Омладина која је остала да живи у малим срединама у овом случају је то Сонта, нема велики избор где да проведе квалитетно и забавно време. Проблем се огледа као недостатак активности за омладину.Тако да смо дошли до идеје да поновно успостављање рада бископа представља идеално решење овог проблема, како за младе тако и старије грађање села. Заједници је потребна иновативна промена и ми сматрамо да би биоскоп био идеално решење за овај проблем из разлога што би поново дошло до интерактивнијег, поучнијег и самим тиме креативнијег провођења слободног времена.

План је да акција сређивања траје 5 дана, тачније од 21. септембра и закључно са 25. септембром после чега следи прва пројекција или велико отварање биоскопа. Прва пројекција би била у суботу 26. септембра. Идеја је да биоскоп настави да ради и после прве пројекције. Наиме замисљамо да се пројекција одржава једном месечно, где би наши чланови у договору са волонтерима бирали следећи филм за следећу пројекцију. У склопу наше акције се планирају још додатне две пројекције које ће се одржавати једна у октобру, а следећа у новембру.

За више информација пратите нас на https://www.facebook.com/centarsonta

Још неки од пројеката...

Изборник