Одлучна омладина

Локација: Бољевац
Округ: Зајечарски
Вредност пројекта: 42.000,00 РСД
Референтни број: ТИМ20-Р29
Организација / НФГ: Неформална група "Одлучна омладина"
Одговорна особа: Милица Јовановић

Неформална група “Одлучна омладина – Валакоње Буково“ ће спровести ШНТ акцију Одлучна омладина, која ће се реализовати у селу Валакоње Буково.

Млади села желе да прилагоде просторију некадашње задруге, како би имали просторију у којој би проводили своје слободно време, одржавали тренинге и радионице, да имају простор где би се окупљали и наставили да реализују иницијативе овог типа.

Како би се активирало цело село у реализацију  поменуте акције, планирана је куповина материјала од којих ће се правити разне ствари које су потребне младима.

Млади ће уредити и прилаз објекту, тако да су се одлучили да засаде одређени број туја, чији раст ће симболично утицати на активности младих у селу.

У акцију ће директно бити укључена месна заједница Валакоње Буково, као и Општина Бољевац, који ће помоћи везано за адаптацију просторије, као и градска библиотека која ће донирати књиге. Како би обезбедили додатна средства, млади ће организовати онлине маркет, где ће обавестити мештане са територије општине Бољевац о пројекту и позвати их да их подрже како би набавили све оно што им је потребно да прилагоде просторију својим потребама.

Још неки од пројеката...

Изборник