“Немамо план(ету) Б -Мисија: Александровачко језеро

Локација: Врање
Округ: Пчињски
Вредност пројекта: 41.888 РСД
Референтни број: TIM21-R19
Организација / НФГ: Наш свет, наша правила
Одговорна особа: Емилија Миленковић

Удружење младих “Наш свет, наша правила” организује акцију под називом “Немамо план(ету) Б – Мисија: Александровачко језеро”. Акција ће бити одржана 19. септембра на Александровачком језеру, излетишту близу града Врања, у Републици Србији.

Циљ ове акције је првенствено акција чишћења околине самог језера које је, услед посете људи и њиховој немарности, веома загађено, пуно разних врста отпада. Такође, осим чишћења, сређивање језера би обухватило и садњу дрвећа у његовој околини – 10 садница буковог дрвета.

Након сређивања и одмора, у плану је реализација мини интерактивног тренинга у природи о климатским променама, заштити животне средине и активизму за младе. На овај начин би се млади забавали и дружили , али и научили нешто ново. Желимо да младима пружимо испуњен и свеобухватан дан у природи Александрвачког језера, да младе подсетимо на потенцијал који језеро има, али и да би његово загађење требало свести на минимум.

Такође, желимо да истакнемо да ће учесници до језера доћи бициклом (удаљеност око 5 километара).

Ова активност биће спроведена у сарадњи са Комуналним предузећем који би нам помогли у одлагању смећа и сађењу дрвећа и локалном самоуправом.

Циљна група су нам млади људи између 15-30 година из Врања и околине који би се волонтерски прикључили овој акцији. Циљ нам је да окупимо 20 волонтера.

Још неки од пројеката...

Изборник