Млади као узор старијима – Скретање пажње на очување животне средине

Локација: Бољевац
Округ: Зајечарски
Вредност пројекта: 42.000 РСД
Референтни број: ТИМ20-Р26
Организација / НФГ: Неформална група "Млади Бољевца"
Одговорна особа: Вукота Нинковић

Неформална група Млади Бољевца организује акцију ‘Млади као узор старијима – Скретање пажње на очување животне средине’.

Територију општине Бољевац одликују велика шумска богатства, међутим ситуација је таква да се суочавамо са неконтролисаном експлотацијом шума, недовољном бригом од стране надлежних органа, али и грађана, који својим деловањем негативно утичу на потенцијални опоравак и природну обнову шума, као и природе генерално. Нашом акцијом желимо да укажемо нашим суграђанима на потребу очувања природе у нашој општини. Желимо да пружимо пример младима и укажемо на праве вредности али и да пошаљемо поруку доносиоцима одлука како би им скренули пажњу на постојање проблема.

У склопу акције уредићемо запостављене зелене површине, засадити десетак садница близу фабрике како би направили неку врсту зеленог обруча али и на другим местима где је то потребно. Поред садње, организоваћемо акцију чишћења у граду уз помоћ волонтера, где би млади такође били подстакнути на даљи активизам и позитивне промене које они могу донети  заједници. У акцију ће директно бити  укључено ЈKП ,,Услуга’’ које ће помоћи при садњи садница дрвећа, као и Општина Бољевац која ће пружити логистичку помоћ и превоз садница од расадника до Бољевца.

Још неки од пројеката...

Изборник