Мејкери у еко акцији

Локација: Лесковац
Округ: Јабланички
Вредност пројекта: 41.740 РСД
Референтни број: TIM21-R11
Организација / НФГ: Мејкери
Одговорна особа: Александар Стаменковић

Акцију „Мејкери у еко акцији!“, коју је осмислила неформална група „Мејкери“, биће спроведена и Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу. Наша акција има за циљ да учеснике упозна са екосистемима птица нашег краја, којих у последњих неколико година има мање.

У реализацији акције учествоваће ученици виших разреда основних школа Града Лесковца.

Идеја да скренемо пажњу јавности на овај проблем, али и да направимо мале кућице и хранилице за прице које ћемо поставити у граду/парку/Центру… Кроз три радионице учесници ће направити план за поставку и израду кућица и хранилица које ће сами израдити у Мејкер спејсу. Користећи ЦНЦ машину, или ручни алат свако од учесника моћи ће да изрази своју креативност и да свој доприност за важност очувања птица али и заштиту појединих врста.

Још један нама јако битан сегмент јесте и округли сто на који ћемо позвати удружења за заштиту птица, представнике испред локалне самоуправе из сектора за заштиту животне средине, невладине организације, школе али обичне грађане да упореде искуства и чију шта су препоруке за очување нашег екосистема.

Трудићемо се да видљивост нашег пројекта буде на високом нивоу како би и остали грађани постали свесни јер чувањем пртица чувамо и нас саме али и своју околину.

Једна јако позитивна ствар јесте сарадња са Удружењем за заштиту и одгој птица и ситних животиња „ШТИГЛИЋ ЛЕСКОВАЦ“ које ће учествовати са нама у пројекту и пружити свима додатна знања на ову тему.

Још неки од пројеката...

Изборник