Маркирање кроз рекреирање II

Локација: Нишка Бања
Округ: Нишавски
Вредност пројекта: 40.000 РСД
Референтни број: ТИМ21-Р25
Организација / НФГ: Неформална група Зелено је кључ
Одговорна особа: Никола Костић

Наша неформална група носи назив „Зелено је кључ“, по удружењу „Зелени кључ“, јер је неколико чланова наше групе активно у тој организацији, а такође део наших чланова је активно и у планинарско спортском клубу Мосор из Ниша. Главна мотивација нашег тима да реализујемо волонтерску акцију јесте жеља за позитивним променама у нашој околини, а с обзиром да имамо искуства у области заштите животне средине и у планинарењу, одлучили смо да искомбинујемо та два.

Прошле године смо очистили и обележили део планинарске стазе на Каменичком вису, која такође припада и Европском пешачком путу. Ове године настављамо са сличним активностима, с тим што мењамо локацију. Очистићемо, обележити и освежити маркације на делу стазе између Нишке бање и Суве планине, која припада Европском пешачком путу Е7, како би уживање у природи учинили безбеднијим за све. Поставићемо инфо таблу и стрелице за усмеравање према одређеним врховима Суве планине на том смеру (Мосор, Соколов Камен, Трем).

Главна активност је постављање инфо табле и симболична шетња обележеном стазом и планирана је за 02.10.2021. године.  Поред уређивања и маркирања стазе, учесници ће успут и сакупити све смеће на које наиђу, и тиме допринети чистијој животној средини. Поред чланова наше волонтерске групе, придружиће нам се млади волонтери и чланови удружења Зелени кључ и ПСК Мосор.

Још неки од пројеката...

Изборник