Мала школа демократије

Локација: Чачак
Округ: Златиборски
Вредност пројекта: 26.000,00
Референтни број: ЕМП20-Р09
Организација / НФГ: Politeia
Одговорна особа: Борис Каличанин

Желимо да одржимо једнодневну радионицу за средњошколце о основама политике, с обзиром да је то једна од горућих тема данашњице, поготово у Србији. Радионица би упознала средњошколце са соновним политичким појмовима и проблемима који је често лоше употребљавају у свакодневног говору, али и у штампи.
Неке од тема би биле: људска права (њихов развој и врсте), основи политичке економије(закони понуде и тражње, државна интервенција у привреди), држава и политичко насиље (тероризам, репресија, политичко убиство, државни удар…), основи новинарства и традиционалне идеологије.
Акцију бисмо спровели 30.9.2020. у Омладинском клубу у Чачку, с којим имамо изузетну сарадњу. У њемо смо као волонтери Kанцеларије за младе Чачак присуствовали, али и само одржавали разне радионице у протеклих неколико година. У плану нам укључимо свих шест средњих школа у нашем граду, а из сваке школе бисмо изабрали по 4 учесника (укупно 24 учесника). Водили бисмо рачуна о једнакој полној заступљености.
Радионице би водили студенти Факултета политичких наука и локални волонтери који су пролазили обуке из поменутих тема, а применили бисмо методе неформалног образовања и трудили бисмо се да радионице буду у што већој мери интерактиве, како бисмо учесницима на што бољи начин приближили тематику.
Медији у нашем граду прате наш рад уназад годинама и сматрамо да би нам врло радо изашли у сусрет да направе кратку репортажу/чланак о нашем пројекту.

Још неки од пројеката...

Изборник