Културно двориште

Локација: Сремски Карловци
Округ: Јужно-Бачки
Вредност пројекта: 41,104.00
Референтни број: ПГВ20-Р03
Организација / НФГ: СКОК - Сремскокарловачки омладински клуб
Одговорна особа: Никола Јовановић

Неформална група „СКОК“, чија се акција зове „Културно двориште“ биће спроведена на више локација у Сремским Карловцима. Пројекат циља да креира простор за реализацију забавно-едукативних програма за децу и младе кроз промоцију културно-историјиских вредности древних култура, ове године тема су древни египћани.

Планиране активности:

  1. Едукативно-забавне радионице у ОШ “23.октобар“, 24.09.

Планиране су 4 радионице за основце, који ће кроз забаву имати прилике да науче више о египатској култури попут  школе мачевања, писања хиероглифима, цртања по телу

  1. Египатско Двориште, Еколошки центар Радуловачки, 25-27.09.

Планиран је тродневни програма за децу и младе, који ће се фокусирати на квалитетно провођење слободног времена користећи тематику египатске културе. Програм ће бити едукативног, информативног и забавног карактера, те ће на тај начин подстаћи посетиоце да се више упознају са египатском митологијом, стилом живота и са неким аспектима њихове културе као што су игре, занати и спортске активности. Поред 5 чланова главног тима, у активности ће учествовати још 11 волонтера/ки.

Група има додатну финансијску подршку Општине Сремски Карловци. У плану је добијање и подршке од стране ОШ ‘’23.окотбар“ са којом смо успешно сарађивали претходних година.

За више информација пратите https://www.facebook.com/mladisremskikarlovci

Још неки од пројеката...

Изборник