Корачам путем напретка

Локација: Нови Пазар
Округ: Рашки
Вредност пројекта: 41.850,00 РСД
Референтни број: ЕМП20-Р20
Организација / НФГ: Eco Health
Одговорна особа: Тарик Тахировић

Акција би се реализовала викендом или нерадним даном у периоду од 9. октобра до 31. октобра у зависности када нам време буде дозволило.
Део шеталишта које се сређује је у дужини од 75м и удаљен је 900 метара од почетка шеталишта, тјс од градског парка.
Наши стални волонтери су студенти Државног универзитета у Новом Пазару, већи део су студенти архитектуре,али има их и са других студија. Такође, већина волонтера су грађани Новог Пазара, али има их оних који су из Тутина и Сјенице. На нашој страници би се објавио позив за акцију тако да би били добродошли сви они који желе да помогну,а сигурно ће се доста суграђана одазват.
Уколико би наш пројекат био одобрен, одмах бисмо наручили стабљике и клупе. Почели бисмо са најавом акције и апеловали да се објава о акцији шири на профилима волонтера.
Такође, одлуцили смо да Јавор буде врста која би била засађена због своје лепоте, добре способности чишћења ваздуха и јаке сенке коју даје. Самим тим бисмо преко занимљивих фотографија едуковали на Фејсбук и Инстаграм профилима наше пратиоце зашто баш та врста, какве има особине и објављивали бисмо заниљивости о тој врсти.
Неколико дана пре почетка акције бисмо објавили и фотографије које на леп и читљив начин сликовито објашњавају начин садње стабала. Наравно, када будемо почели са акцијом, усмено бисмо опет објаснили волонтерима исправан начин садње.
Неки наши волонтери који ће сигурно доћи већ знају како би се поставила клупа. Алат за то имамо,тако да бисмо њима препустили уградњу клупа које ће претходно бити припремљене и адекватно заштићене од временских непогода.
Акција почиње тако што се сви окупљамо на договореном месту. Свим волонтерима се поделе рукавице и џакови. Прво бисмо кренули са уклањањем смећа које се налази на тој површини. Након уклоњеног смећа, волонтерима би се поделило освежење и оставили бисмо времена за мали предах. Затим бисмо се поделили у малим групама од по 2-4 волонтера, тако да свака група сади по стабло и предали бисмо волонтерима оруђе за садњу. У току дана би било потребно да се направи пауза за освежење и одмор.
Након извршене акције, све забележене фотографије бисмо прикупили и направили бисмо коначну фотографију одрађеног посла. То бисмо окачили на нашим страницама и јавно се захвалили Вама и свим волонтерима који су учествовали.

Још неки од пројеката...

Изборник