Kога брига – твоја брига?

Локација: Београд - Младеновац
Округ: Београдски
Вредност пројекта: 35000
Референтни број: ЦЕГ20-Р32
Организација / НФГ: Удружени
Одговорна особа: Јована Радовановић

Mi smo svoje podelili sa onima koji su bili zainteresovani za našu akciju i uključivanje svih nas iz društveno osetljivih kategorija. Iako smo bili sprečeni da se okupimo, uspeli smo da onlajn susretima saslušamo tudje brige. Organizovaćemo  kreativnu radionicu za decu u udruženju sa poteškoćama u razvoju i omladinom romskog porekla, čim zakon o koroni to dozvoli. Uprkos trenutnoj situaciji, pronašli smo rešenje i umesto promotivnog materijala, novac smo iskoristili za promotivne čarape i to različite – kao opšte prihvaćeni znak podrške ljudima sa Down sindromom, šire – kao znak podrške ljudima sa invaliditetom, kao znak podrške drugom čoveku, uopšte.

Možda je neobično da nosiš različite čarape? Koga briga!- tvoja briga. (:

Zahvaljujući našoj sugradjanki koja se već bavi sličnom temom, uspeli smo da iskoristimo podršku, reklamu i uz savete na kreativan način dopremo do ljudi. Uz svaki par delili smo kratak tekst o tome – šta je inkluzija. Ovo je pažljivo osmišljeno i uz konsultacije sa istaknutim pojedincima sa invaliditetom, na pravi način propagirano. Sa druge strane, dospele su i do pojedinaca kojima su istinski potrebne.

Iako nije bilo dozvoljeno da organizujemo radionicu u kojoj bi učestvovali predavači i aktivisti, svi gradjani koji su izrazili zainteresovanost pored novih znanja i upoznavanja sa našom akcijom dobili su na poklon i čarape kao posebnu vrstu jedinstvenog, trajnog, promotivnog materijala. Ova akcija je na pravi način i sa pravom porukom odjeknula u našem gradu, uprkos mnogim nemogućnostima i preprekama zbog pandemije.

Iako ideja o nošenju različitih čarapa a i brend iz našeg grada već postoji – ova akcija je bila posebna, nezavisna, inkluzivna, omladinska, jedinstvena u našem gradu i verujemo da je, iako na drugačiji način od zamišljenog – uspela da zadovolji sve zamišljene ciljeve!

Још неки од пројеката...

Изборник