Књига поред цветне клупе

Локација: Кнић
Округ: Шумадијски
Вредност пројекта: 42.000,00 РСД
Референтни број: ЕМП20-Р21
Организација / НФГ: IMO PECTORE
Одговорна особа: Александра Рабреновић

Желимо да уредимо простор испред школе. Kако је у малим срединама, попут наше, центар свих дешавања везан за школу, а у нашем суседству су и основна школа и црква, млади све своје слободно време проводе у том простору. Преко целе године окупљамо се у дворишту и највећи проблем је што седимо на степеништу, јер и поред уређеног парка који је богат разним дрвећем и зеленилом, не постоји ниједна клупа. За нас је клупа мост другарства, спајања са природом у чијем амбијенту уживамо, сједињење са књигом, коју често читамо пред школом, али и место које ће окупити наше старије суграђане. Жеља за дружењем јавља се у сваком узрасту, а наши старији суграђани немају парк у коме би седели и разговарали. Зелена површина у школском дворишту и положај у сред варошице привлачни су свима, јер како школа ради само пре подне, поподне овде долазе родитељи са малом децом, а застану и старији. Оно што недостаје је место за седење.
Желимо да у првој половини октобра анкетирамо суграђане свих узраста да ли им се свиђа наша идеја и да ли би тај простор, да је уређен, њима био од користи.
Током друге половине октобра потражићемо донаторе из околине, а разговараћемо и са представницима Ученичке задруге ,,KнићKо” да ли и на који начин могу да нас подрже. Идеја за књигу поред клупе може бити занимљива и за промоцију читалачкој публици, па цемо у овом период разговарати и са директорком библиотеке о међусобној сарадњи и жељи да младима омилимо књигу и приближимо природу.
Желимо да и локалну самоуправу укључимо у реализацију идеје, тако да бисмо обавили разговор и са представницима општине.
Већ у другој половини октобра надамо се да ћемо успети да поставимо клупе.
Током новембра очекујемо да организујемо прву приредбу отвореног типа (не само ограничену на ученике, јер је двориште отворено за све), а приликом организовања таквих манифестација, много публике одустане управо јер нема места за седење. Трудићемо се да нам клупе увек књигом и цвећем буду употпуњене.
Очекујемо да акција буде успршна и да наше двориште почне да личи на парк у коме се окупљају деца, омладина и старији суграђани. Желимо и надамо се да ћемо реализовати сто висе културних догађаја.

Још неки од пројеката...

Изборник