„Кеј је океј“ – уређивање игралишта на обали Нишаве

Локација: Ниш - Медијана
Округ: Нишавски
Вредност пројекта: 23.050 РСД
Референтни број: TIM21 – R09
Организација / НФГ: EXITO тим (Ниш)
Одговорна особа: Јана Цекић

Неформална група „EXITO TEAM“ из Ниша ће у септембру спровести акцију „Кеј је океј – уређивање игралишта на обали Нишаве“.

Уколико сте Нишлија, сами знате колико је чувени нишавски кеј пропао у последњих неколико година. Смеће на све стране, поломљене клупе, порасла трава, зарђале љуљашке за децу… су само неки од индикатора тренутне ситуације. Верујемо да је кеј нашег града драгоцен и да су га старије генерације упамтиле као оазу Ниша препуну дивних сећања, зато желимо да деци омогућимо исту атмосферу и донекле повратимо кеј у оно што је некада био. Волонтери EXITO TEAM-а имају за циљ да простор између пешачког моста и улаза у Светосавски парк улепшају, оплемене, обоје игралиште разноликим бојама како би најмлађима свога града омогућили безбедну игру пуно лепих успомена. Планирамо да покупимо сво смеће, офарбамо и шарама украсимо клацкалице, љуљашке, вртешке и канте; уредимо траву и зеленило обогатимо цвећем и садницама; ишмиргламо и поправимо летњиковце поред парка…

Почетни циљ нам је да окупимо око 30 људи. Реализацији овог пројекта ће помоћи млади из различитих удружења, али оно што је важно јесте да ће акција бити отворена за све заитересоване који би волели да помогну и допринесу побољшању локалне заједнице.

 

Још неки од пројеката...

Изборник