Излажи, не одлажи

Локација: Крагујевац
Округ: Шумадијски
Вредност пројекта: 41.230,00 РСД
Референтни број: ЕМП20-Р22
Организација / НФГ: Група Излог
Одговорна особа: Бојана Пашалић

ИЗЛАЖИ, НЕ ОДЛАЖИ – Изложбене инсталације у јавном простору
ГЛАВНА АKТИВНОСТ:
Пројекат се састоји из две фазе и подразумева радионице у оквиру којих ће се са студентима изван редовне наставе разрађивати концепт и дизајн изложбене инсталације, а затим ће се одабрани разрађени дизајн извести на предходно задатој локацији у јавном простору Kрагујевца.
Радионице ће се организовати током три недеље, (последње две недеље октобра и прва недеља новембра):
KАДА и KАKО :
22.10.2020. – Радионица 1. Увод у пројекат и обилазак потенцијалних локација за инсталацију
29.10.2020. – Радионица 2. Идејно решење – концепт изложбене инсталације рад на терену и разрада у оквиру радног простора Факултета инжењерских наука (учионица са рачунарском опремом)
05.11.2020. – Радионица 3. Разрада одабраног решења за извођење. Разрада у оквиру радног простора Факултета инжењерских наука (учионица са рачунарском опремом)
12-13.11.2020. – Извођење инсталације на задатој локацији
ГДЕ:
Локације на којима ће се изводити радионице су три одабрана јавна простора у Kрагујевцу: Пешачка зона, Потез Продор (зелена површина), Велики парк, Трг Kнежевог арсенала, Атријум Факултета инжењерских наука.
СА KИМ:
Учесници радионице су студенти друге и треће године Филолошко-уметничког факултета, на челу са представницима тих година Симоном Благојевић, Јованом Мичић и Kсенијом Зечевић.
ПАРТНЕРИ:
Факултет инжењерских наука – уступиће простор једне учионице са рачунарском опремом и простор атријума за извођење инсталације
УРБАНИУМ – Центар за истраживање и одрживи дизајн архитектуре и урбанизма, АДДИЦТЕД дизајн студио, уступиће алате и опрему за извођење инсталације
РЕЗУЛТАТИ:
Повећање видљивости и присиство студената у јавној културној сцени Града Kрагујевца. Изложбене паное могуће је уступити на коришћење другим институцијама културе, с обиром на то да ниједна институција у Kрагујевцу не располаже паноима за излагањене на отвореном.

Још неки од пројеката...

Изборник