Инфо-сервисни бициклистички центар

Локација: Суботица
Округ: Северно-Бачки
Вредност пројекта: 40.000
Референтни број: ПГВ20-Р09
Организација / НФГ: Мини Југославија Суботица
Одговорна особа: Горан Габрић

Организација Мини Југославија Суботица организује средином октобра уређење сервисно информативног простора за боравак бициклиста из Суботице, у тематском парку Мини Југославија Југоленд.

Све је више корисника бицикла у нашој заједници и нашем граду, као и бициклиста туриста који пролазе кроз Суботицу. Потреба за поправком бицикла такође је у сталном порасту, локални мајстори су препуни посла и желе да поделе своје знање са младима који би наставили тај занат и бавили се тим позивом механичара за бицикле.

Креирамо угодан сервисно информативни простор за боравак бициклиста из Суботице, околине, као и туриста који пролазе кроз Суботицу користећи Еуро Вело стазе (Еуровело 6, 11 и 13 Ирон Цуртаин), у склопу парка Мини Југославија Yуголанд. Опремићемо неопхоним алатима центар како би посетиоци парка могли сами да надувају гуме, затегну сајле, замене точак, подмажу ланац на својим бициклама.

Такође израдићемо табле тј штампати налепнице са информацијама и мапама ЕуроВело и локалних бициклистичких стаза. Уредићемо парк са циљем отварања кампинг одморишта за следећу пролећну сезону.

Осветлићемо парк и обновити неколико дрвених столова и клупа за посетиоце. Основаћемо таблу за дељење информација о бициклима као и дешавањима у заједници. У акцији ће учествовати чланови наше организације, грађани месне заједнице „Кер“ и „Александрово“, волонтери канцеларије за младе Суботица и представници туристичке организације Суботица који ће помоћи у промоцији инфо-сервисног бициклистичког центра.

Још неки од пројеката...

Изборник