Хоп-Хоп хулахоп

Локација: Нова Варош
Округ: Златиборски
Вредност пројекта: 42.000,00 РСД
Референтни број: ЕМП20-Р32
Организација / НФГ: Хулахоп
Одговорна особа: Аница Новаковић

Насеље Зебиновац се налази у јужном делу града и представља део који је у потпуности урбанистички решен.
Највећи део насеља је изграђен 80-тих година прошлог века. Зебиновац чини главна улица Светог Саве, око које је изграђено 5 комплекса стамбених зграда и много породичних кућа које су идентичног спољашњег изгледа. Зебиновцу гравитира више од 1/3 младих у целом граду.
У насељу имамо ограђени простор површине 1ха, на коме се налазе мултифункционални спортски терени, јавна чесма Чардак, парк за старије суграђане и дечији паркић. Општина је прошле године уредила Чардак и летњиковце за старије суграђане. Ове године, KЗМ ради пројекат поправке и опремања мултифункционалног терена. Једини остаје дечији паркић са 8 пари љуљачки, 2 пењаљалице и 2 клацкалице у старом руху – отпала боја, шкрипаве љуљашке, поломљене клупе,…
Наша идеја је да у сарадњи са KЗМ и комуналним предузећем освежимо мобилијар парка. Kомунално предузеће ће поправити сав мобилијар, а ХУЛАХОП ће са волонтерима организовати фарбање реквизита. Kако бисмо уредили простор, организоваћемо и чишћење парка, орезивање грмља и садњу декоративних садница.
За активност нам је неопходно 15 дана, у периоду од средине октобра до средине новембра.
Након завршетка акције добићемо парк са безбедним справама, свеже офарбаним у веселе боје, префарбаним клупицама, обновљеним кантама за отпад и новим растињем.

Још неки од пројеката...

Изборник