Хајде да се играмо и кроз игру учимо

Локација: Чачак
Округ: Моравички
Вредност пројекта: 42.000,00 РСД
Референтни број: ЕМП20-Р18
Организација / НФГ: У знању је моћ
Одговорна особа: Миљка Вуковић

Желели бисмо да уредимо школско двориште.Ради се о малој школи која се налази у руралној средини, са малим бројем ученика. То је један од разлога нашег учешћа на конкурсу, јер сматрамо да би сва деца требало да имају једнаке могућности.Дворишту школе у Марковици која је издвојено одељење Основне школе Милан Благојевић Лучани недостаје садржаја који би подстакли децу на кеативну игру и учење на отвореном.Замислили смо један велики дрвени пано који би могао да послужи као табла(за записивање кључних појмова, као огласна табла, где би се качила разна обавештења, ученички радови…). Ако нам буџет дозволи поставили би и дрвене столове и клупе па би двориште могло да послужи и као учионица на отвореном.
Акцију бисмо спровели у периоду од половине октобра до 1.децембра у Марковици(општина Лучани).
Имамо одобрење директора школе, а у идејном пројекту помогла нам је наставница грађанског васпитања и њени ученици.Обавестићемо локалне власти и тражити подршку у реализацији. Искористићемо могућност промовисања кроз локалне медије (радио Д) како би што више људи сазнало за акцију и укључило се.У нашој општини имадоста приватних предузећа па бисмо од њих затражили помоћ: Максима Лучани-фарбе, Аурора-боје и лакови, Пан експрес-аутопревозник(за превоз материјала), а надамо се да ће и родитељи деце подржати овај пројекат.
Нашу идеју морамо јасно дефинисати и уз консултацију са дизајнером који нам је понудио помоћ и графички представити. Тражићемо сагласност директора школе и укључићемо наставницу грађанског васпитања и њене ученике (припрема и чишћење дворишта, фарбање…)Послаћемо молбе за помоћ поменутим предузећима и путем локалног радија обавестићемо јавност о акцији.Планирамо да по завршетку радова позовемо представнике локалне заједнице, родитеље и наставнике како би представили наш пројекат и мотивисали младе за будуће акције.
Ово је један од начина да се омогући деци у сеоској средини да имају више садржаја, и оплемени школско окружење.
За реализацију овог пројекта није од пресудног значаја лепо време, осим за превоз материјала(школа се налази у планинском крају).

Још неки од пројеката...

Изборник