„Дружење између два звона“ – правимо клупе за школске ходнике

Локација: Власотинце
Округ: Јабланички
Вредност пројекта: 41.600 РСД
Референтни број: TIM21-R03
Организација / НФГ: Мехатроничари
Одговорна особа: Стефан Митић

У просторијама Техничке школе у Власотинцу свакодневно борави око 1.000 ученика. Ходници су велики и пространи, али без иједне клупе.

Школа је реновирана 2018. године и акценат је бачен на учионице и њихово опремање школским намештајем тако да су наши ходници празни. Дружење у току одмора је сведено на стајање у ходнику или излазак у двориште, чак и када су временски услови лоши.

У периоду до краја септембра набавићемо потребан материјал, а у току октобра ћемо направити клупе уз помоћ наших вршњака, који се школују за ове занатске радове, њихових професора и помоћних радника. Свечано постављање клупа би се одржало на Дан школе, 8. новембра и било би праћено радионицом „Комуникација међу младима у доба короне“, коју би одржала наша психолошкиња Маја Миладиновић.

Младом човеку је значајно да се остварује кроз комуникацију са својим вршњацима, али када се то догоди у средини која је пријатна и здрава, онда је то прилика да се оснаже везе и створе пријатељства за читав живот. Волели  бисмо да наша школа буде једно такво окружење. Мислимо да ће постављање клупа у нашим ходницима допринети креирању атмосфере за стварање пријатељстава и прављење успомена за цео живот.

Све активности прављења клупа одвијаће се у школским радионицама,  за шта имамо одобрење школе, пошто је то део стицања практичних вештина наших ученика. Ово ће бити изванредан спој лепог и корисног за све учеснике пројекта, као и за све ученике и наставнике школе.

Још неки од пројеката...

Изборник