Дистанца – краткометражни филм о COVID-19

Локација: Владичин Хан
Округ: Пчињски
Вредност пројекта: 41.941 РСД
Референтни број: ТИМ20-Р06
Организација / НФГ: Неформална група "Либерта"
Одговорна особа: Никола Станковић

Ми смо неформална група Либерта, чија се акција зове Дистанца – краткометражни филм о COVID-19.

Наша идеја је да снимимо краткометражни филм на локацијама у Сурдулици и Владичином Хану, на тему превенције од вируса. Приказивањем овог едукативног краткометражног филма подићи ћемо свест људи о здравственој нези и заштити, о томе колико је самосвесност битна, какав ризик носи несавесност нас појединаца према нама самима, али и према друштву, какве су последице, као и превенција. Покренућемо људе на већу савесност и бригу према себи и другима.

Свесни смо да је свет задесила пошаст у виду пандемије која нас је све затекла. Пошаст која је променила свет и после које ништа више неће бити исто. Нажалост о вирусу КОВИД-19 се још увек мало зна. Први случај коронавируса забележен је почетком године. Тада су стручњаци имали само грубу идеју о томе како би вирус могао да се шири, ко ће бити најугроженији и који су најбољи начини борбе против трансмисије и против болести. Сада је много другачије, стручњаци полако упознају овај вирус, као и народ, али сматрамо да је то још увек недовољно. Чињеница је да је ово тема број један месецима уназад и да су људи заиста забринути.

Овим филмом допринели би томе да се нашим грађанима пружи комплетна слика о томе како треба да изгледа превенција против вируса.

Још неки од пројеката...

Изборник