БЕЗалкохолНИ фазОН

Локација: Ниш - Палилула
Округ: Нишавски
Вредност пројекта: 38000
Референтни број: TIM20-R16
Организација / НФГ: НИ.шта..тешко
Одговорна особа: Михајло Миладиновић

Ми смо Неформална група НИ.шта..тешко… из Ниша, чија се акција зове БЕЗалкохолНИ фазОН. Наша ће акција бити спроведена у Нишким средњим школама. Ми смо сви средњошколци, углавном спортисти, до сада смо неколико пута неформално радили неке акције.
Наша акција има два циља. Први циљ је да се утврди колико се међу нишким средњошколцима који су малолетни пије алкохол, како они долазе до алкохола, који су разлози зашто пију, да ли су алкохол и насиље повезани и сл. Овај циљ ћемо остварити уз помоћ истраживања које ћемо спровести међу нишким средњошколцима. О резултатима истраживања ћемо обавестити јавност путем медија, обавестићемо наше вршњаке, професоре, родитеље.
Други циљ нам је да едукујемо нишке средњошколце о штетности алкохола. Ово ћемо урадити мини кампањом са едукативним материјалом који ћемо делити по нишким средњим школама. Такође планирамо да причамо са вршњацима на тему алкохола. Материјал планирамо да буде дизајниран тако да буде интересантан средњошколцима. Гледаћемо да са својом акцијом обухватимо што већи број средњих школа.

Акција ће бити спроведена током октобра 2020.

Још неки од пројеката...

Изборник