САОПШТЕЊЕ – након састанка организација омладинског сектора и Министарства омладине и спорта

Представници Младих истраживача Србије данас су учествовали на састанку омладинских организација и савеза у Министарству омладине и спорта након чега су учесници састанка изнели следеће саопштење:

САОПШТЕЊЕ

На данашњем састанку у Министарству омладине и спорта, на ком су учествовали министар Вања Удовичић са сарадницима и представници/е Националне асоцијације практичара/ки омладинског рада, Националне асоцијације канцеларија за младе, Кровне организације младих Србије, ОПЕНС – а, Младих истраживача Србије, Студентске конференције универзитета Србије и Савеза извиђача Србије, разматрани су капацитети омладинског сектора за подршку у реализацији мера Владе Републике Србије током ванредног стања.

Процена омладинског сектора је да, на основу досадашњег искуства укључивања младих у различите програме, у кратком временском периоду можемо  o планираним активностима информисати и позвати на учешће 180.000 младих.  У наредном периоду биће дефинисане волонтерске позиције, потребе и безбедносне мере у оквиру којих ће се моћи реализивати волонтеске активности, сходно мерама које донесе Влада Републике Србије.

Посебан нагласак ће бити стављен на безбедност и сигурност волонтера у сваком моменту волонтирања.

Свесни смо жеље и воље младих да се укључе у активности за пружање подршке старијим суграђанима, али исто тако апелујемо да активности усклађују са локалним кризним штабова који ће преузети целокупну коорднацију у складу са новонасталом ситуацијом.

У овом тренутку апелујемо да се лица млађа од 18 година не укључују у активности док се не креирају посебне процедуре и мере.

Позивамо вас да пратите сајт Министарства омладине и спорта, као и горе набројаних актера за правовремене информације.

hover

Услед пандемије корона вируса МЛАДИ СУ...

Као и до сада, програм „Млади су закон“ препознаје потребу волонтера за сол...

hover