Реализована садња 180 стабала у оквиру пројеката „Фотосинтеза“ и „ЕкоГрад“

У Лозници у улици Милоша Поцерца на локацији где је претходних година постојала дивља депонија, ученици Гимназије „Вук Караџић“, ОШ „Доцитеј Обрадовић“ из Клубаца и волонтери Канцеларије за младе Лозница засадили су 180 стабала и ову локацију претворили у зелени џеп града Лознице. На акцији је учествовало преко 50 младих који су саднице распоредили по целој површине локације.

Реализацијом садње умрежили смо два еколошка пројекта, пројекат „Фотосинтеза“ који има за циљ едукацију младих из области заштите животне средине и пројекат „ЕкоГрад“ који има за циљ едукацију и подизање свести младих о важности заштите животне средине као и озелењавање локација које су претходно биле запуштене или претворене у дивље депоније. Оба пројекта су финансијски подржана од стране Министарства омладине и спорта, док је пројекат „Фотосинтеза“ подржан од стране Ресурс центра УГ“Светионик“ у оквиру конкурса „Млади су Закон“.

Дугорочни циљ оба пројекта је подизање активизма младих кроз активности садње, еколошких едукација и организације кампова на тему заштите животне средине. Важно нам је да младе активирамо јер су они прави агенти промена у нашем граду и њихове идеје су од непроцењиве важности за локалну средину. План је да кроз исте или сличне активности окупимо што већи број волонтера и да заједно са њима реализујемо активности за чистију и здравију животну средину.

Велики подршку у овом пројекту пружили су нам ученици Гимназије „Вук Караџић“ Лозница, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Клубаца, ЈП „ЛозницаРазвој“, предузеће „Наш Дом“ као и лознички медији.

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment