Реализација пројекта „Живе књиге – млади лечени од рака“

Да ли вас занима које приче се крију иза наслова „Челична лејди”, “Тишина”, “Руски рулет”, “12 сати”? Ово су само неки од наслова „књига“ које ћете моћи да прочитате!

Удружење „Чика Боца“ вас позива да дођете на „Живе књиге“ у петак, 29.09.2017. године, од 17 до 21 часова, у просторије удружења  „Чика Боца“, Вишњичка 28, на догађај током којег ће млади људи лечени од рака (неформална група МладиЦе) са посетиоцима поделити своје аутентичне животне приче.

Циљ „Живих књига“ је да допринесу бољем разумевању изазова са којим се млади људи срећу током и након лечења од рака, свему оном што им је рак однео, али и донео.

„Живе књиге“ су осмишљене ослањајући се на методологију „Живе библиотеке“ (Living library), као интерактивну и тематску читаоницу, где читаоци позајмљују књигу на одређено време. У овом случају књиге чине млади људи лечени од рака, а читање се одвија кроз дијалог. Овакво читање књига отвара нове видике и даје потпуно нови поглед на ову децу и младе, али и нову перспективу властитог живота.

Пројекат „Живе књиге – млади лечени од рака“ спроводи Удружење родитеља, старатеља, деце и пријатеља деце оболеле од малигних болести „Чика Боца“, уз финансијску подршку програма „Млади су закон“ Министарства омладине и спорта, преко Ресурс центра Центра за грађанско деловање.