Пројекат „Шанса за покрет“ успешно реализован

Пројекат „Шанса за покрет“ је успешно реализован у оквиру пројекта „Млади су закон“ чији је реализатор Ресурс центар удружење грађана „Светионик“ уз подршку Канцеларије за младе Лозница. Двомесечне радионице сценског покрета биле намењене свим младим оосбама као и особама са потешкоћама у развоју. Заинтересованих је било око 40-ак, из свих средњих школа, укључујући и особе са потешкоћама, али се временом група реформирала и остало је 20 учесника који су на креативан начин истраживали могућности сопственог кретања, упознавали себе и друге кроз игру и методологију рада-асоцијацаија покрета, партнерским и групним радом-игре поверења и изражавања емоција.

За све време рада смо се трудили да прилагодимо динамику радионица особама са потешкоћама у развоју, обзиром да их је било у већем броју, али са уживањем и великим ентузијазмом подржавали једни друге, трудећи се да свако од сваког и о сваком научи нешто ново. Заједнички смо креирали мини кореографију уз музику коју су такође сами бирали, а користили смо елементе асоцијација предмета, животиња, појмова, осећања које смо покретом изражавали. Највећа сатисфакција и мотивација свакако су били њохови искрени осмеси и радост при сваком доласку, загрљаји и љубав коју смо кроз рад стварали и делили.

На питања и деце и родитеља о наставку програма сличног карактера, само проширеног и допуњеног, смо са радошћу одговорили позитивно и договорили даљу сарадњу, која ће у наредном периоду почети са новим активностима.

Радионице је водила позната лозничка балерина Ања Николић.

Related Post

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

Leave us a comment