Пројекат „Шанса за покрет“ успешно реализован

Пројекат „Шанса за покрет“ је успешно реализован у оквиру пројекта „Млади су закон“ чији је реализатор Ресурс центар удружење грађана „Светионик“ уз подршку Канцеларије за младе Лозница. Двомесечне радионице сценског покрета биле намењене свим младим оосбама као и особама са потешкоћама у развоју. Заинтересованих је било око 40-ак, из свих средњих школа, укључујући и особе са потешкоћама, али се временом група реформирала и остало је 20 учесника који су на креативан начин истраживали могућности сопственог кретања, упознавали себе и друге кроз игру и методологију рада-асоцијацаија покрета, партнерским и групним радом-игре поверења и изражавања емоција.

За све време рада смо се трудили да прилагодимо динамику радионица особама са потешкоћама у развоју, обзиром да их је било у већем броју, али са уживањем и великим ентузијазмом подржавали једни друге, трудећи се да свако од сваког и о сваком научи нешто ново. Заједнички смо креирали мини кореографију уз музику коју су такође сами бирали, а користили смо елементе асоцијација предмета, животиња, појмова, осећања које смо покретом изражавали. Највећа сатисфакција и мотивација свакако су били њохови искрени осмеси и радост при сваком доласку, загрљаји и љубав коју смо кроз рад стварали и делили.

На питања и деце и родитеља о наставку програма сличног карактера, само проширеног и допуњеног, смо са радошћу одговорили позитивно и договорили даљу сарадњу, која ће у наредном периоду почети са новим активностима.

Радионице је водила позната лозничка балерина Ања Николић.

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment