Представа „Шмизле – женски бенд“ одушевила младе у Владичином Хану, Сурдулици и Врању

Неформална група „Либерта театар“ из Владичиног Хана је успешно реализовала омладински волонтерски пројекат под називом „Шмизле – женски бенд“ током новембра и децембра 2018. године. „Наша идеја је била да овом представом младима скренемо пажњу на положај жена и трансродних особа у Србији, на проблеме са којима се суочавају и на тај начин допринесемо смањењу дискриминације жена и трансродних особа у нашим срединама“, каже Никола Станковић, лидер омладинске групе и један од глумаца у представи.

Волонтери и волонтерке Либерта театра су припремали представу „Шмизле – женски бенд“ коју су одиграли у више наврата пред младима у Владичином Хану, Сурдулици и Врању где су добили овације публике. „Одржали смо 12 проба пре него смо имали премијеру у Центру за културу у Владичином Хану, али смо и поред тога имали трему иако неке од волонтерки тј. глумица већ имају искуства у аматерском позоришту“, објашњава Јасмина Алексић која је такође глумила у представи и додаје да су у реализацији волонтерског пројекта имали подршку Центра културе, али и других институција и нарочито локалних медија.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

Leave us a comment