Представа „Шмизле – женски бенд“ одушевила младе у Владичином Хану, Сурдулици и Врању

Неформална група „Либерта театар“ из Владичиног Хана је успешно реализовала омладински волонтерски пројекат под називом „Шмизле – женски бенд“ током новембра и децембра 2018. године. „Наша идеја је била да овом представом младима скренемо пажњу на положај жена и трансродних особа у Србији, на проблеме са којима се суочавају и на тај начин допринесемо смањењу дискриминације жена и трансродних особа у нашим срединама“, каже Никола Станковић, лидер омладинске групе и један од глумаца у представи.

Волонтери и волонтерке Либерта театра су припремали представу „Шмизле – женски бенд“ коју су одиграли у више наврата пред младима у Владичином Хану, Сурдулици и Врању где су добили овације публике. „Одржали смо 12 проба пре него смо имали премијеру у Центру за културу у Владичином Хану, али смо и поред тога имали трему иако неке од волонтерки тј. глумица већ имају искуства у аматерском позоришту“, објашњава Јасмина Алексић која је такође глумила у представи и додаје да су у реализацији волонтерског пројекта имали подршку Центра културе, али и других институција и нарочито локалних медија.

Омладински волонтерски пројекат је реализован у оквиру пројекта „Млади су закон 2018 – Јабланички и Пчињски округ“ уз подршку Удружења Народни парламент, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment