Почела реализација пројекта „Рак-шта после?“ удружења „Чика Боца“

Чика Боца&МладиЦе су, у оквиру пројекта „Рак-шта после?“, уз подршку Министарства омладине и спорта, програма „Млади су закон“ и ресурс центар Центра за грађанско деловање, 15. и 16. децембра одржали едукацију за МладиЦе (младе лечене од рака у детињству) у просторијама удружења „Чика Боца“.
Циљ пројекта „Рак-шта после?“ је да се увећа ниво знања и вештина за активније деловање у матичним срединама на тему рака код деце и младих. Прва фаза пројекта усмерена је на младе волонтере, јачање њихових капацитета за разумевање волонтеризма и активизма, али и пружање знања у вези рака код деце и адолесцената. Обука је конципирана као тренинг за вршњачке едукаторе, па ће учесници бити обучени како да стечено знање ефикасно пренесу на друге младе људе.

Едукацији је пристустовало 28 учесника узраста од 14 до 28 година, које имају искуство лечења рака у детињству.

Кроз интерактиван начин рада са овом групом младих чланови удружења су успели да их мотивишу и помогну у планирању четири акције, које ће током наредне године бити и  реализоване. Сви учесници су добили сертификате о похађању едукације „Рак-шта после?“.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

thumbnail
hover

Волонтерски пројекат „Играј за живот“ у...

Млади који похађају Средњу школу у Лапову, окупљени у неформалну групу Иници...

Leave us a comment