Одржана прва волонтерска акција у оквиру пројекта „Пошумљавање: пут до простора за младе“

Прва волонтерска акција пошумљавања насеља у приобаљу Дунава, у склопу омладинског пројекта „Пошумљавање: пут до простора за младе“, који спроводи Удружење несврстаних уметника из Винче, уз подршку програма „Млади су закон“ и Министарства омладине и спорта, преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање, реализована је у насељу Старчево, уз подршку чланова Извиђачког одреда „Надел“, Друштва пчелара „Старчево“, удружења „Шума пева“ из Београда, као и Добровољног ватрогасног друштва „Старчево“ и МЗ Старчево.

У акцији су учествовали волонтери из Старчева, Војловице, али и Лештана, Болеча, Винче и других београдских насеља.

Пројекат „Пошумљавање: пут до простора за младе“ има за циљ да покрене волонтерске акције чишћења и пошумљавања јавних зелених површина на територији Винче, Старчева и Иванова, са циљем да се одговори на изазове локалне заједнице, као што су загађење природе, недостатак уређених јавних простора за одржавање културних манифестација намењених младима. Током реализације пројекта, учеснике очекују волонтерске акције чишћења обала Дунава и Болечице, едукативне радионице, камповање, дружење и музички програм.

Током септембра и октобра биће засађено 500 садница угрожених биљних врста, као што су храст, црни бор, копривић и друге врсте. У исто време ће се готово 100 волонтера ангажовати на уклањању дивљих депонија, које у значајној мери угрожавају локалну животну средину.

Више о пројекту можете прочитати овде.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment