Објављени резултати Конкурсa за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих програма МЛАДИ СУ ЗАКОН

У оквиру Конкурсa за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, Ресурс центри су објавили резултате конкурса по окрузима програма. Ове године, уз подршку Ресурс центара из 12 група округа Србије, кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН. Министарство омладине и спорта ће финансирати реализацију 124 омладинска волонтерска пројекта у износу од 7.114.099,00 динара.

Преглед омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН 2017 можете наћи ОВДЕ.

Омладински волонтерски пројекти ће бити реализовани у периоду август – октобар 2017. године, кроз које ће неформалне групе младих и удружења младих имати прилику да уређују просторе за младе, спроводе акције заштите животне средине, подстицања хуманости, разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе, активности међугенерацијске солидарности, здравих и безбедних стилова живота.

Поред тога, кроз овогодишњи програм МЛАДИ СУ ЗАКОН, омогућена је реализација 34 међународна волонтерска кампа широм Србије у периоду јул-септембар 2017. године који ће укључити више од 520 младих људи из иностранства и целе Србије, а који ће се на сврсисходан начин ставити на располагање у службу развоја локалних заједница, у укупној дужини од 23.500 волонтерских сати. Директну реализацију међународних волонтерских кампова, Министарство је финансирало са 3 милиона динара. Све информације о условима пријављивања за волонтерске кампове широм Србије можете видети ОВДЕ.

Програм МЛАДИ СУ ЗАКОН је национални програм Министарства омладине и спорта који има за циљ подстицање активизма и волонтирања међу младима, омогућавања стицања вештина за лични развој и бољу запошљивост кроз волонтирање, омогућавања доприноса младих одрживом развоју локалних заједница и подстицања препознатљивости волонтерског доприноса младих на локалном и националном нивоу. Од 2010. до краја 2017. године, кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН, финансирано је више од 1.420 омладинских ad-hoc волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група, 27 омладинских радних акција, а од 2014. године до краја 2017. године 127 међународних волонтерских кампова уз стручну подршку Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије у којима је учествовало више од 900 волонтера из 25 земаља и више од 1000 младих из Србије и поклонило више од 88.500 волонтерских сати.