„Мурал младости“ и промоција омладинских организација у Крагујевацу

Удружење Омладина ЈАЗАСа Крагујевац у партнерству са АИЕСЕЦом Крагујевац и Удружењем за друштвени развој Интерактив спроводе омладински волонтерски пројекат „Мурал младости“. Циљ пројекта је да подстакне први контакт младих и омладинских организација (КЗМ и омладинске организације) како би се повећала мобилност младих у Крагујевцу и околини.

Волонтери су расписали конкурс за идејно решење мурала, који би представљао младе на упечатљив начин. На конкурсу који је био расписан од 2. до 30. септембра 2017. године, одабран је цртеж који ће се налазити на зиду Прве техничке школе у Крагујевцу.

За суботу, 14. октобар планирана је израда мурала. Млади ће имати прилику да чују о организацијама које учествују у пројекту – шта то раде на локалу и чиме се баве и зашто је важан Мурал младости за младе.  Резултат пројекта је мурал који ће бити привлачан младима, који прихватају различитост и слободу.

Пројекат „Мурал младости“ реализује се у оквиру програма Млади су закон, Министарства омладине и спорта, у Шумадијском округу као ресурс центар програм спроводи Удружење грађана „Сунце“.

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment