Ликовна колонија „Две четкице“ 23. и 24. фебруара

Неформална омладинска група „Хајде да…“ организује 23. и 24. фебруара ликовну колонију „Две четкице“. Колонија ће се одржати у Кући људских права и демократије, ул. Кнеза Милоша бр.4, од 11 до 17 часова. Колонији ће присуствовати минимум десет уметника и десеторо деце из Свратишта. Реализацијом ликовне колоније ова неформална група жели да да допринос оплемењивању садржаја за децу из угрожених група.

Ликовна колонија је део омладинског волонтерског пројекта „Две четкице“ који реализује неформална омладинска група „Хајде да…“ у оквиру волонтерског програма „Млади су закон“, подржаног од Центра за грађанско деловање, а финансираног од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Циљ пројекта је да кроз уметност помогне деци из угрожених група. Учесници колоније ће заједно током ликовне колоније различитим техникама сликања, цртања и вајања створити мала уметничка дела. Током рада млади уметници ће имати прилику да упознају дечији свет, њихов свакодневни живот и проблеме, те да на основу тога добију инспирацију за своја дела. Такође, деца ће имати прилику да на тренутак изађу из свог свакодневног живота, упознају уметност и виде како је то бити уметник.

Као резултат колоније очекује се настанак минимум 15 радова, који ће бити изложени на хуманитарној ликовној изложби. Сав приход од продаје ће бити дониран деци из угрожених група која су учествовала у ликовној колонији.

Број учесника на колонији је ограничен, а пријаве за учешће се врши попуњавањем упитника.

Сав материјал за рад, храна и освежење су обезбеђени за све учеснике. Након завршене ликовне колоније учесници ће добити потврду о учешћу.

Пројекат „Две четкице“ тежи да оснажи младе људе како би помогли деци из осетљивих група и надоместили оне улуге које нису у могућности да им пруже државне институције. Млади који су директно укључени у пројекат добијају прилику да стекну ново искуство и знања у раду са децом. Такође, након пројекта млади ће бити оснажени да наставе даљи рад са децом и да покрећу нове иницијативе.

Related Post

thumbnail
hover

Изложба „Хероине Великог рата“ у Електротехничкој...

Ученици првог разреда Електротехничке школе „Раде Кончар“, чланови истори...

thumbnail
hover

Завршен „Млади су закон“ пројекат „Упознај...

Млади из друштвено осетљивих група често нису у могућности да квалитетно пр...

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

Leave us a comment