Ликовна изложба „Две четкице“ 25. фебруара у Кафе бару 16

Неформална омладинска група „Хајде да…“ организује 25. фебруара у 20.00 часова Хуманитарну ликовну изложбу „Две четкице“. Изложба ће бити одржана у Кафе бару 16, ул. Цетињска 15а. Ова изложба је део омладинског волонтерског пројекта „Две четкице“, који се реализује у оквиру волонтерског програма „Млади су закон“, подржаног од Центра за грађанско деловање, а финансираног од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Радови који ће бити приказани на изложби настали су као резултат ликовне колоније на којој су учествовали уметници и деца из Свратишта. Сав приход од продаје ће бити дониран деци из угрожених група која су учествовала у ликовној колонији. Реализацијом ликовне колоније група „Хајде да…“ је желела да да допринос оплемењивању садржаја за децу из угрожених група.

Циљ пројекта је да кроз уметност помогне деци из угрожених група, као и да оснажи младе људе како би помогли деци из осетљивих група и надоместили оне улуге које нису у могућности да им пруже државне институције. Млади који су директно укључени у пројекат добијају прилику да стекну ново искуство и знања у раду са децом. Такође, након пројекта млади ће бити оснажени да наставе даљи рад са децом и да покрећу нове иницијативе.

Related Post

thumbnail
hover

У току реализација пројекта „Књигоскоп –...

Читалачки клуб за тинејџере Мрежа Б.О.О.К. одржао је прве две београдске пром...

thumbnail
hover

Завршен пројекат Црвеног крста Ковин „Квака...

Црвени крст Ковин завршио је реализацију пројекта „Квака 22“, подржаног од с...

thumbnail
hover

Волонтерски пројекат „Играј за живот“ у...

Млади који похађају Средњу школу у Лапову, окупљени у неформалну групу Иници...

Leave us a comment