• Мапа
  • Street View
  • Навигација
  • Driving
  • Walking
  • Bicycling
  • Transit

Будућност на делу!

  • Objavljeno
  • 55
Информације
Реф. бројОВП 12-18
Назив НГ / УГMлади предузетници
Назив пројектаБудућност на делу!
ОкругРашки округ и територија Косова и Метохије
МестоНови Пазар
Тема пројектаОрганизовање ИКТ едукације
Буџет60.000,00 РСД
Одговорна особаАндрија Симоновић
Друштвене мреже https://www.facebook.com/mladisuzakon.crps
Детаљне информације

Као неформалма група младих „Млади предузетници„ формирана је пре шест месеци у циљу младог актвизма у различитим сферама. Као једна од кључних идеја наше групе била је окупљања младих око иновативних идеја које би допринеле добробиту заједнице. Чланови наше групе су претежно студенти који су друштвено активни и имају интересовања за друштвено деловање у својој заједници. Група се сачињена из редова студената који имају искуства у организовању младих кроз невладин сектор и која су упозната са системом у којем данас живимо.

Важност имплементације овог пројекта лежи у чињеници да млади треба да стичу додатна знања која ће им бити у користи након завршених студија како би истовремено имали полазни основ приликом налажења посла. Због непостојања разноликог кулутурног и образовног садржаја млади често нису у прилици да буду део неформалног образовања као и да се усавршавају у областима која нису уско везана за њихово академско образовање. Неформално образовање може се јавити као мотивација младима да предузму сличе акције и самим тим допринесу јачању зједнице у којој живе. Обука се може јавити као покретач идеје код младих да се активно укључе као иницијатори промена у својој средини. Пројекат би се кретао у смеру одржавања предавања, радионца и интерактивног учења младих волотера и метора, као професионалног лица у овој области. Програм би се бавио учењем младих волонтера на изради бизнис плана. Уз професионални план рада метора млади ће моћи да стекну додатна знања и практична искуства из ове области.

Један од кључних проблема младих у нашној заједници јесте недовољно познавање рачунарских програма који се јавља као неопходан услов у савременом свету у којем данас живимо. Развој технике и технологије намеће нове тенденције у усавршавању у овим пољима. Интернет је неопходан чинилац свакодневнице и осим почетних нивоа са којим су сви данас упознати, постоји и напреднији професионални ниво са којим се млади студенти и средњошколци сусрећу након завршеног формалног образовања. Професионалан рад на рачунару један је од неопходних услова за налажење посла као и усавршавање у савременом пословном свету.