Почела реализација „Млади су закон“ пројекта „Квака 22“

Црвени крст Ковин почео је са реализацијом првих активности на пројекту „Квака 22“. Пројекат је подржан од стране Министарства омладине и спорта, кроз програм „Млади су закон“, преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање.

24. и 25. новембра Црвени крст Ковин одржао је локалну обуку за нове едукаторе у оквиру програма „Превенција трговине људима“. Реализатори обуке су били едукатори и тренери из Црвеног крста из Ковина, Вршца и Аранђеловца. Обука је реализована по стандардизованој агенди Црвеног крста Србије, кроз коју су полазници семинара имали прилику да се ближе упознају са појмом „трговине људима“. Посебан акценат током обуке стављен је на мере опреза.

Будући вршњачки едукатори имали су прилику да током семинара слушају предавање о случајевима из праксе, у идентификовању трговине људима као озбиљног кривичног дела, које је одржао самостални инспектор из ПУ Панчево. Ово предавање помогло је полазницима да и сами дођу до јасног закључка да је овај проблем присутан и у нашој средини, као и колико је важно радити на његовој превенцији.

Полазници обуке прошли су кроз различита предавања, радионице и активности у оквиру „Превентивног пакета“, помоћу којих ће у свом будућем раду едуковати своје вршњаке.

Обуку за нове едукаторе прошло је 16 полазника.

У наредном периоду едуковани вршњачки едукатори ће реализовати вршњачку едукацију за ученике основних и средњих школа на тему „Превенција трговине људима“.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Ликовна изложба „Две четкице“ 25. фебруара...

Неформална омладинска група „Хајде да…“ организује 25. фебруара у 20.00 часов...

thumbnail
hover

Наставак активности на пројекту „Активирај се...

Еколошка секција ТШ „Сава Мунћан“ из Беле Цркве добила је подршку Министар...

thumbnail
hover

Завршен пројекат „Различито смо исти!“

Омладински волонтерски пројекат „Различито смо исти!“ је успешно реализов...

Leave us a comment