Завршена реализација пројекта „Среди ме“ неформалне групе младих „Буди мушко клуб Панчево“

Неформална група „Буди мушко клуб Панчево“ завршила је реализацију пројекта „Среди ме“. Пројекат је подржан од стране Министарства омладине и спорта, кроз програм „Млади су закон“, а преко Ресурс центра Центар за грађанско деловање.

Циљ пројекта „Среди ме“ је био да младима који живе у Панчеву обезбеди ново место у коме могу да се друже, проводе слободно време и које ће бити уређено на начин који подстиче њихову физичку активност.

Млади из „Буди мушко клуб Панчево“ средили су парк у улици Генерала Петра Арачића 2ц, место у ком деца и млади могу да се окупљају. Парк је био у јако лошем стању – љуљашке, клацкалице и клупе су биле поломљене, бетонски терен је био неупотребљив, а цео парк је био засут ђубретом и претворен у мини дивљу депонију.

У оквиру пројекта организована је „Кафа са кошијама“, чији је циљ био да информише локалну заједницу о спровођењу акције. Затим је организована волонтерска акција сређивања парка – чишћење смећа из парка, поправка и фарбање клацкалица и љуљашки, као и фарбање клупа и поправка терена. Трећа активност у оквиру пројекта „Среди ме“ обухватила је организацију различитих радионица у парку за децу узраста од 7 до 12 година, у циљу промоције уређеног парка.

Јавно комунално предузеће „Зеленило“ донирало је клацкалице и љуљашке, а постигнут је и договор да предузеће преузме одржавање парка.

Attachments

Related Post

thumbnail
hover

Отворен конкурс за подршку локалних волонтерских...

Ове јесени и зиме и ти можеш кроз програм „Млади су закон“ да се са својим др...

thumbnail
hover

Национални програм МЛАДИ СУ ЗАКОН девету...

И ове године Министарство омладине и спорта Републике Србије подржава реали...

thumbnail
hover

Danas obeležavamo 5. decembar, Međunarodni dan...

Ministarstvo omladine i sporta, Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije i predstavnici Resurs centara nacionalnog programa ...